Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.807
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.807
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Bitcoin Fiyatında Düşüş Baskısı Hafifliyor: Ralli Devam Edebilir mi?

bitcoin hash

Bitcoin (BTC) fiyatı, son birkaç haftada piyasadaki satış baskısı nedeniyle bir düzeltme yaşadı. Ancak, blockchain analiz platformu CryptoQuant’tan gelen bilgilere göre, Bitcoin üzerindeki satış baskısı hafiflemeye başlıyor.

Bitcoin fiyatının son haftalarda düşmesine neden olan faktörlerden biri Bitcoin madencileriydi. Nisan ayında gerçekleştirilen halving sonrası Bitcoin blok ödülü yarıya indi. Bu durum, madencilerin günlük toplam gelir miktarını da yaklaşık yarıya düşürdü. Bu da, yeterince karlı olmayan madencilerin piyasadan çıkmasına ve kalanların ise ekipmanlarını güncellemesine yol açtı. Madenciler, işletme maliyetlerini karşılamak için bu süreçte OTC’ler aracılığıyla büyük miktarda Bitcoin satışı gerçekleştirdi.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: Kazandıracak Testnet Fırsatı: Shardeum Testnet

CryptoQuant’ın paylaştığı verilere göre, Bitcoin piyasası son birkaç haftadır madenciler tarafından piyasaya sürülen coinleri emmeye çalışıyor.

Bir analist konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Neyse ki, son zamanlarda madencilerin cüzdanlarından çıkan Bitcoin miktarı hızla azalıyor.” Analist, “Başka bir deyişle, madencilerin satış baskısı azalıyor ve satış hacimlerinin tamamı emilirse yukarı yönlü bir rallinin devam etmesi için gerekli zemin oluşabilir” diye ekledi. Analist, 2024’ün üçüncü çeyreğinden itibaren kripto para piyasasında yukarı yönlü hareketler bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir