Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.713
% 0.03
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.713
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Bitcoin ETF ihraççısı VanEck, ABD’de Solana ETF’si için Başvuruda Bulundu

maneki solana

VanEck’in dijital varlık araştırma başkanına göre, VanEck, Amerika Birleşik Devletleri’nde Solana ETF’si için başvuran ilk şirket oldu.

ABD’de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) ilk ihraççılarından biri olan VanEck, yeni bir Solana ETF’si için başvuruda bulundu.

VanEck’in dijital varlık araştırma başkanı Matthew Sigel, 27 Haziran’da X platformunda yaptığı açıklamada, firmanın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Solana ETF’si için başvurduğunu duyurdu.

VanEck Solana Trust adı verilen yeni fon, Solana’nın merkeziyetsiz yapısından, yüksek kullanışlılığından ve ekonomik uygunluğundan yararlanmayı amaçlıyor. Sigel’e göre, bu trust, ABD’de Solana ETF’si için yapılan ilk başvurudur. Sigel, neden SOL’un bir emtia olduğuna inandıklarına dair birkaç yorum paylaştı. Şöyle yazdı:

“Yerel token SOL’un, Bitcoin ve Ether gibi diğer dijital emtialara benzer şekilde işlev gördüğüne inanıyoruz. Blockchain’de işlem ücretlerini ve hesaplama hizmetlerini ödemek için kullanılıyor. Ethereum ağındaki ether gibi, SOL dijital varlık platformlarında işlem görebilir veya eşler arası işlemlerde kullanılabilir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir