Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.486
% 1.75
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.486
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Bitcoin, Dalgalı Satıştan Sonra $69,000’da Dengeye Oturdu

bitcoin

8 Haziran’da Bitcoin, hızlı bir satış dalgasından sonra $69,000 seviyesinde dengelendi. TradingView verileri, BTC fiyat davranışının hafta sonu boyunca sabitlendiğini gösterdi.

Dalgalanma ve Piyasa Tepkileri

En büyük kripto para birimi, ‘şizofrenik’  ABD iş rakamları nedeniyle önceki Wall Street açılışında beklenmedik bir dalgalanma yaşadı. Anonim yatırımcı Roaring Kitty’nin web yayınına piyasanın tepkisi durumu daha da kötüleştirdi. Bitstamp’ta, BTC/USD yerel olarak $68,450’ye kadar düştü; en büyük alternatif coin olan Ether, kısa bir süreliğine $3,600’ün altına indi.

Önceki 24 saatin olaylarına tepki gösteren ticaret şirketi QCP Capital, ABD oturumunu “çift yönlü olağandışı” olarak nitelendirdi.

Telegram kanal takipçilerine yönelik en son gönderisinde, “Önümüzdeki Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon rakamları ve FOMC öncesinde riskten kaçınmayı tetiklemek için yeterince kafa karıştırıcıydı,” dedi. QCP, Federal Rezerv’in faiz oranı politikasını belirlemek için yapacağı toplantıya ek olarak, önümüzdeki haftanın TÜFE verilerini ve diğer makro veri baskılarını da belirtti.

Roaring Kitty Canlı Yayınının Etkisi

“Sonrasında, GME hisse fiyatının düştüğü yaklaşık bir milyon izleyicili Roaring Kitty canlı yayını geldi,” dedi. “Piyasa kapitalizasyonunda $40 milyarın üzerinde kayıp yaşandı, Alt ve memecoinler de büyük ihtimalle çökmeye başladı. Bu bir tesadüf değildi.”


Bu İlginizi Çekebilir: Chainlink (LINK), Piyasa Hareketliliği ve Fiyat Tahminleri Arasında Büyümeye Hazırlanıyor


Şirket, yerel diplerin BTC ve ETH için “düşüşü satın almak için iyi bir fırsat” olduğunu değerlendirerek, gelecekteki Fed eylemlerinin risk varlıklarını destekleme olasılığını göz önünde bulundurdu.

Önemli Destek Seviyeleri ve Tüccar Görüşleri

Önemli seviyelere bakıldığında, kripto piyasası araştırmaları, zayıflığın devam etmesi durumunda destek olarak korunması gereken seviyenin aylık açılış olan $67,500 olduğunu belirtti. Popüler trader Crypto Chase, X’teki (eski adıyla Twitter) en son gönderilerinden birinde, “Pek çok coin IMO’da ya hep ya hiç seviyelerinde; bu tür ticaretleri seviyorum,” dedi.

“Mevcut HTF olumlu eğimini bir ölçüde kaybediyoruz IMO, bu katmanları tamamen ortadan kaldırırsak. BTC’nin 64–65K’yı tutması son şansımız olabilir.”

Parlak bir yan, Bitcoin ve Ethereum’da bir kaldıraç flaşı olarak belirdi. Bu dalgalanma ile Bitcoin, açık pozisyonda yaklaşık $1.3 milyar kaybetti. Diğer tüccar Daan Crypto Trades, $ETH’nin de $800 milyonun üzerinde kaybettiğini belirterek, kaybın sadece BTC ve ETH için toplamda $2 milyarın üzerinde olduğunu vurguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin, Dalgalı Satıştan Sonra $69,000’da Dengeye Oturdu” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin Neden Hala 100.000 Doları Aşamadı? - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Nijerya'nın Kripto Ticaretini Yasaklaması Ekonomisini Zayıflatabilir - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir