Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.009
% 1.52
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.009
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Bitcoin ATM’leri Küresel Çapta Yayılıyor

İlk Bitcoin (BTC) ATM’sinden bu yana 9 yıl geçerken, küresel çapta ATM sayısı yaklaşık 39 bin adet oldu.

Küresel çapta Bitcoin kullanımı ve benimsenmesi günden güne artıyor. Gelişmekte olan ülkelerin yoğun ilgi gösterdiği, gelişmiş ülkelerin de yön verme arzusu kripto paraları popüler hale getirdi. İlk çıktığı zamanlarda ön yargıyla yaklaşılan BTC, yıllar sonra küresel çapta bir yatırım aracı haline geldi. 2013 yılında, BTC’nin günlük yaşamda kullanımı amacıyla ATM fikri ortaya atıldı.

Kanada’da Başlayan Bitcoin ATM’si Küresel Çapta Yayıldı

Kanada’da bir kahve dükkanı, dünyanın ilk Bitcoin ATM‘sini halka açtı. 2013 yılında yapılan bu çalışma, Robocoin tarafından işletilen bir vezne makinesi olarak hizmet verdi.

Bitcoin ATM‘si, ilk açılış haftasında 348 işlem gördü ve 100 bin dolar hacme ulaştı. Dokuz yıl sonra Robocoin faaliyetlerini durdurdu ve muhtemelen ilk ATM de kaldırıldı. Ancak küresel ölçekte benimsenen BTC, dünya genelinde 38.804 adet ATM’ye ulaştı.

Ülkelerin yavaş yavaş ılımlı yaklaşmasıyla ve kullanım aracı olarak görmesiyle, ATM sayısındaki artış ivme kazandı. BTC ATM’lerinin en yaygın olduğu ülke ise ABD oldu. Tüm ATM’lerin yaklaşık yüzde 88‘i ABD’de bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir