Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.720
% 3.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.720
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Bitcoin 71k Hedefi 260 Milyonluk Likidasyon Yarattı!

Bitcoin 71k

Bitcoin 71k Hedefi 260 Milyonluk Likidasyon Yarattı!  Bu hafta kripto para piyasası, ABD’de listelenecek bir ether ETF’si için artan umutlarla büyük bir yükseliş yaşadı. Bitcoin (BTC), Nisan ayının başından bu yana en yüksek seviyesine çıkarak 71.000 doları aştı. Aynı zamanda ether (ETH) de yüzde 19’luk etkileyici bir artışla 3.700 dolara ulaştı.

Bu yükseliş, Bloomberg analistlerinin ABD’de spot ETH borsa yatırım fonu (ETF) onaylanma olasılığını yüzde 75’e çıkarmasıyla tetiklendi. Ether ETF’si etrafındaki artan iyimserlik, piyasa duyarlılığını önemli ölçüde güçlendirdi. Bloomberg analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, onaylanma olasılığını yüzde 75’e yükseltti ve bu değişim, özellikle ether’de alım dalgasını tetikleyerek daha geniş kripto piyasasında yükselişe yol açtı.

Bu iyimserlik dalgası, diğer büyük kripto paraları da etkiledi. CoinGecko verilerine göre XRP, Cardano’nun ADA’sı, Solana’nın SOL’ü ve dogecoin (DOGE) yüzde 3-6 arasında kazançlar elde etti. Ani fiyat artışı, düşüş beklentisiyle açılan short pozisyonların 260 milyon doları aşan büyük likidasyonlarına yol açtı. Ether short pozisyonları 115 milyon dolardan fazla kayıpla en çok zarar görenler olurken, bitcoin short pozisyonları da 99 milyon doları aşan kayıplar yaşadı. Coinglass verilerine göre Binance, 130 milyon doların üzerinde likidasyonla en büyük kaybı yaşarken, onu 118 milyon dolarla OKX ve 51 milyon dolarla Huobi izledi.

Ticarette, short pozisyonlar fiyat artışlarına karşı yapılan bahislere denir. Likidasyon, bir borsanın, trader’ın kaldıraçlı pozisyonunu kapatmak için yeterli teminat sağlayamaması durumunda, trader’ın kaldıraçlı pozisyonunu zorla kapattığı durumu ifade eder. Bu haftaki önemli likidasyonlar, piyasanın oynak doğasını ve ani fiyat hareketlerinin etkisini vurguluyor.

SEC Hareketleri ve Gelecek Beklentileri

Piyasa rallisi, Bloomberg analistlerinin ether ETF onaylanma olasılığını artırmasıyla Pazartesi akşamı ivme kazandı. CoinDesk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), ether ETF başvurusunda bulunan borsalardan, bu hafta kritik bir son tarih öncesinde 19b-4 dosyalarını güncellemelerini istediğini bildirdi. Piyasa katılımcıları, ether ETF onayının büyük bir yükseliş olayı olacağını ve kurumsal sermayenin akışını artıracağını düşünüyor. Ocak ayında işlem görmeye başlayan spot bitcoin ETF’si, 12 milyar dolarlık toplam girişle şimdiden büyük ilgi gördü ve en büyük ticaret firmaları ve devlet fonları arasında yer aldı. Bu durum, ether ETF için de umut verici bir görünüm sunuyor.

Dikkatinizi çekebilir: GALA Token Hack Şoku!

Trader’lar ether’in fiyat eğilimi konusunda iyimser. Singapur merkezli QCP Capital, Salı günü yaptığı bir yayında şunları belirtti: “Görüşümüz, onayın bizi 4k’ya yaklaştırması ve reddin 3k’ya geri getirmesiyle spot fiyatların burada durmasının pek olası olmadığı yönünde.” 19b-4 dosya güncellemelerinin hızlandırılmış bir şekilde istenmesi, onayın yakın olduğunu düşündürüyor. Kripto piyasası gelişmeye devam ederken, bir ether ETF’nin potansiyel onayı, yeni bir kurumsal yatırım dalgasının habercisi olabilir ve fiyatları daha da yukarı taşıyabilir. Şimdilik, tüm gözler SEC’in bir sonraki hamlesine ve piyasanın buna nasıl tepki vereceğine çevrildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir