Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) ve İngiltere Merkez Bankası, stablecoin rezervlerini gerçek zamanlı olarak takip etmeye olanak tanıyan bir proje yürütüyor.
İngiltere’deki finansal denetleyiciler, kripto alanında daha iyi denetim sağlamak için özellikle stablecoin’ler üzerine odaklanıyor, bu da sektörde tartışmalı bir konu olarak kalmaya devam ediyor.
İngiltere Finansal Otoriteleri Pyxtrial’ı Tanıttı
Stablecoin’lerin yükümlülükleri ve bunların desteklenen varlıklarının ötesinde, Pyxtrial, Gerçek Dünya Varlıkları (RWA) ile desteklenen diğer tokenize ürünlere de uygulanabilir. Bu araç, kullanıcıların sistemlerinden doğrudan veri çıkararak zincir üzerindeki yükümlülük doğrulamasını sağlayacak.
“Bu teknoloji, stablecoin desteklerinde sorunları proaktif olarak tespit edebilecek bir araca doğru atılmış ilk adımdır. Entegre veriler üzerine politika çerçevelerinin geliştirilmesine yardımcı olacaktır. Pyxtrial, varlık destekli stablecoin’lerin bilanço takibini nasıl mümkün kılabileceğini araştırıyor. Destekleyici varlıkların her zaman yükümlülüklerini aşıp aşmadığı konusunda içgörü sağlar,” açıklamada belirtildi.
Ancak, Pyxtrial piyasada tam olarak kullanıma sunulmadan önce hala test aşamasındadır. Sistemin işletilmesi için personel eğitimi de gerekecek.
İlginizi çekebilir: İngiltere’deki Hacker, $900,000’lık Coinbase Phishing Dolandırıcılığı Nedeniyle Hapis Cezası Aldı
İngiltere denetleyicisi, stablecoin ihraççılarının rezervlerinin geçerliliği konusunda endişelerini dile getirdi. Bu, finansal otoriteler ile stablecoin ihraççıları arasındaki düzensiz etkileşim döneminin ardından geldi.
Bu süre zarfında, Tether gibi bazı ihraççılar ve Binance gibi borsalar öz denetim yöntemlerine başvurdu. Çoğu durumda, denetleyicinin endişeleri FTX çöküşünden kaynaklandı ve borsalar, otoriteleri yatıştırmak amacıyla rezerv kanıtlarını açıklamak zorunda kaldı.
DefiLlama verileri, stablecoin’lerin kripto piyasasında büyüyen bir sektör olduğunu ve 164.02 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğunu gösteriyor. Bu hızlı büyüme ortasında, stablecoin’ler büyük ölçüde düzenlenmemiş bir sektör olarak kalmaya devam ettiği için endişeler artıyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.