BIS (The Bank for International Settlements) 2022’de CBDC ve DeFi ile ilgili yeni projeler başlatmayı planlıyor. 2022’de BIS’ın araştırma ve geliştirme kolu CBDC’ler, ödemeler ve DeFi’ye odaklanacak. Günümüzde DeFi altcoin denince akla gelen en popüler projeler arasında LUNA, LINK, AAVE, UNI ve OSMO geliyor. BIS İnovasyon Merkezi’ne göre, mevcut veya yeni 17 projeden 13’ü CBDC’leri içerecek. BIS İnovasyon Merkezi, bankanın sektöre yönelik şüpheli duruşuna rağmen araştırma odağını “DeFi” ürünleri geliştirmeye yöneltiyor. Detaylar coinmuhendisi.com’da.
BIS altcoin piyasasına giriyor
Yapılan basın açıklamasına göre, BIS İnovasyon Merkezi, merkez bankası dijital para birimleri ve yeni nesil ödeme sistemlerinde ek projeler başlatacak ve DeFi uygulamalarını keşfedip geliştirerek sorgulama portföyünü genişletecek. BIS genel müdürü Agustín Carsten konu hakkında, “BIS İnovasyon Merkezi, artık sağlam ve sürdürülebilir bir şekilde yenilik yapmak, dijital teknolojinin faydalarından yararlanmak, kamu yararına hizmet etmek ve merkez ile işbirliği içinde çalışmak için daha güçlü bir konumda” ifadelerini kullanıyor. 2019’da BIS, merkez bankalarının CBDC’ler, SupTech, RegTech ve diğerleri dahil olmak üzere yeni finansal teknolojiler hakkında derinlemesine bilgi edinmelerine yardımcı olmak için kurulmuş bir araştırma ve geliştirme kolu olan Innovation Hub’ı kurdu. Şimdi, Merkez, dikkatini CBDC’lere ve merkezi olmayan finans uygulamalarına çeviriyor gibi görünüyor.
Banka ayrıca, Hong Kong Merkezi tarafından yönetilecek ve “Blockchain, tokenizasyon, akıllı sözleşmeler ve müşteri tanımlaması gibi DeFi teknolojilerinin küçük ve orta ölçekli işletmeler için finansmanı iyileştirip iyileştiremeyeceğini araştıracak” yeni bir proje kuruyor. Öte yandan İsviçre Merkezi ve İsviçre merkez bankası, İnovasyon Merkezi’nin İsviçre Merkezi tarafından merkez bankaları için bir test alanı olarak inşa edilen şirket içi blockchain Arena’yı kullanarak CBDC ile ilgili yeni projeleri test edecek. Bankaya göre, bu proje için potansiyel bir odak alanı DeFi uygulamaları olacak.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.