Binance, yaptığı açıklamada ALPHA, BSW, KMD, LEVER ve LTO token’larını 4 Temmuz 2025 TSİ 06:00 itibarıyla tüm spot işlem paritelerinden çıkaracağını duyurdu. Borsa, bu kararın arkasında şu kriterleri sıralıyor:
- Proje ekibinin bağlılığı ve şeffaflığı
- Geliştirme faaliyetlerinin niteliği
- Likidite ve işlem hacmi
- Güvenlik açıklarına karşı direnç
- Topluluk desteği ve iletişim düzeyi
- Yeni düzenlemelere uyum
Binance, standartları karşılamayan projeleri delist ederek kullanıcı güvenliğini ve piyasa bütünlüğünü korumayı hedefliyor.
Binance Borsasına %20 Komisyon İndirimli Kayıt Olmak İçin Tıkla!
Kritik Tarihler ve Uyarılar: Yatırımcı Ne Yapmalı?
Delist işlemleri yalnızca spot piyasayla sınırlı değil. Marj işlemleri, kredi ürünleri, staking (Simple Earn), hediye kartları, dönüştürme (Convert) ve al-sat işlemleri de kademeli olarak sonlandırılıyor. Özellikle 2 Temmuz 2025 ve 3 Temmuz 2025 tarihlerine dikkat edilmesi gerekiyor. İşlem yapılmayan bakiyelerin çekilmesi için son tarih 3 Eylül 2025 TSİ 06:00.
Yatırımcıların zarar yaşamamaları için şunlara dikkat etmesi gerekiyor:
- Tüm açık emirlerin kaldırılması
- Marj borçlarının kapatılması
- Esnek/kilitli ürünlerden çıkış yapılması
- Hediyelik kartlarda bu token’ların kullanılmaması
Binance, son olarak bu token’ların 4 Eylül 2025 sonrası stablecoin’e dönüştürülebileceğini ancak bunun garanti edilmediğini belirtti.
Son Dakika kripto para haberleri için hemen tıkla.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.


