Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.811
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.811
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Binance, Telegram Dolandırıcılıklarına Karşı Uyarıda Bulundu

binance

Kripto para borsası Binance, Telegram’da endişe verici bir şekilde artan dolandırıcılık faaliyetlerini tespit etti. Bu operasyonlar çoğunlukla phishing kampanyaları, yatırım dolandırıcılıkları veya Binance personeli gibi davranan dolandırıcılar tarafından gerçekleştiriliyor.

Bu tehdide yanıt olarak Binance, tipik Telegram dolandırıcılıklarını ve bunlardan nasıl kaçınılacağına dair tavsiyeler içeren bir makale yazdı.

Binance, kullanıcılarına Telegram kişileriyle ilgili detayları dikkatlice kontrol etmelerini tavsiye ediyor. Kişinin profil sayfasında ilgili hesap bilgileri bulunabilir. Kullanıcılar, bio bölümündeki bilgilere güvenmemeli; bunun yerine özellikle kullanıcı adı kutusuna dikkat etmelidir.

İlginizi Çekebilir: Jesse Powell, Trump’ın Kampanyasına Kripto Bağışı Yaptı

Bio alanını değiştirmek kolaydır, bu yüzden herkes resmi Binance kanallarıyla bağlantılı olduğunu iddia edebilir. Dolandırıcılar bazen kullanıcı adını gizleyerek resmi görünen bio alanı bilgilerini sunar ve kullanıcıları kandırır.

Hesap bilgilerini kontrol eden kullanıcılar, kullanıcı adındaki her harfe, hem büyük hem de küçük harflere ve özel karakterlere dikkat etmelidir. Bazı dolandırıcılar, hesaplarını gerçek hesaplara oldukça benzetmek için özel karakter değişimleri veya harf durumu değişiklikleri kullanır.

Sahte bir hesap, “BINANCE” kelimesinin doğru yazılışı yerine “BlNACE” yazabilir, burada I harfi yerine L harfi kullanılmıştır. İlk bakışta bu iki sembol benzer görünse de, dikkatli inceleme farklılıkları ortaya çıkaracaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir