Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.673
% 0.01
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.673
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Binance, Siber Saldırı Sonrası BtcTurk’ün Çalınan Fonları Kurtarmasına Yardım Ediyor

Hacker

Binance, Türk kripto para borsası BtcTurk’te yakın zamanda meydana gelen bir siber olayı araştırmak için yoğun çaba sarf ediyor. Binance CEO’su Richard Teng, 5 milyon dolardan fazla çalınan fonun şimdiden engellendiğini bildirdi. Teng, 22 Haziran’da X’te yaptığı paylaşımda, “Binance, BtcTurk’e soruşturmalar konusunda yardımcı oluyor ve şu ana kadar 5.3 milyon dolardan fazla çalınan fonu dondurduk” dedi.

Sıcak Cüzdanlar Üzerindeki Etki

5 milyondan fazla kullanıcısı bulunan BtcTurk, saldırının çoğunlukla internete bağlı yazılım tabanlı kripto cüzdanlarını, yani sıcak cüzdanları hedef aldığını doğruladı. Sıcak cüzdanlar düzenli işlemleri sağlasa da soğuk depolamaya göre daha fazla hackleme riski taşır. BtcTurk, “Bu siber saldırı sadece sıcak cüzdanlarımızdaki 10 kripto paranın bakiyelerinin bir kısmını etkiledi; varlıklarımızın çoğu soğuk cüzdanlarımızda güvende kalmıştır” dedi.

İlginizi Çekebilir: Ethereum İşlem Ücretlerinde Düşüş

Teng, 299,800 X takipçisine güvenlik personelinin ve Binance’in soruşturmalarının daha fazla veri toplamak için titizlikle çalıştığını söyledi. “Ekosistemi suçlulardan arındırmak için proaktif çabalarımızın bir parçası olarak, soruşturma ve güvenlik ekiplerimiz sürekli çalışmaktadır. İlgili oldukça daha fazla güncelleme sağlayacağız” dedi. Blockchain araştırmacısı ZackXBT, Binance’in eylemlerini övdü ve “Medya tarafından eleştirilen Binance’in güvenlik ekibi aslında mağdurlar için daha fazla şey yapıyor ve olay yanıtında yardım ediyor” dedi.

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri henüz konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapmadı.

Son Kripto Borsası Güvenlik Olayları

Bu olay, 4 Haziran’da İsviçre merkezli kripto borsası Lykke’nin güvenlik ihlali sonrası para çekme işlemlerini durdurduğu bir saldırının ardından geldi. Blockchain güvenlik uzmanı SomaXBT, “Lykke CTX, 19.5 milyon dolar değerinde kripto varlık kaybetti ancak ekip bu gerçeği saklamaya çalışıyor” diyerek Lykke’yi güvenlik açığını gizlemekle suçladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Binance, Siber Saldırı Sonrası BtcTurk’ün Çalınan Fonları Kurtarmasına Yardım Ediyor” te bir düşünce

  1. Pingback: EigenLayer, EigenDA için Yeni Whitelist Özelliği ile Güvenliği Artırıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir