ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan davada suçlu bulunan ve 4.3 milyar dolarlık rekor bir para cezası ödeyen Binance’in, DWF Labs şirketinin bir manipülasyonunu ortaya çıkaran yöneticisini/çalışanını kovduğu iddia edildi. DWF Labs’in bu manipülasyon sayesinde 300 milyon dolar kazanç elde ettiği öne sürülüyor. DWF Labs ise iddiaları reddetti.
Son dönemde ABD’de zor günler geçiren, tarihi bir para cezası ödeyen ve eski CEO’su CZ’nin de 5 ay hapis cezası aldığı Binance ile kripto paralara yaptığı yatırımlarla bilinen DWF Labs hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı.
ABD medyası Wall Street Journal’ın haberine göre, Binance’in Kripto Takip Ekibi, DWF Labs’in bir manipülasyonunu tespit etti. Bu manipülasyonu ortaya çıkaran yönetici/çalışan veya çalışanların ise görevine Binance tarafından son verildi. Haberde ayrıca DWF Labs’in, “wash trade” olarak da bilinen sahte hacimler üzerinden 2023 yılında 300 milyon dolar kazanç sağladığı belirtiliyor.
Habere bakıldığında, Binance yönetiminin DWF Labs’in manipülasyonunun ortaya çıkmasını istemediği düşünülüyor. Binance ise TSİ 13:00 civarında konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil.
DWF Labs ise iddiaları reddeden bir açıklama yaptı ve “İddiaların büyük bölümü çarpıtılıyor ve asılsızdır” dedi.
Kovulan yönetici DWF’nin rakipleriyle mi çalışıyordu?
WSJ’nin haberinde ayrıca Binance’in hacminin 3/2’sinin VIP müşteriler tarafından sağlandığı belirtiliyor ve şu ifadelere yer veriliyor:
“Binance, hacminin 3/2’lik kısmını VIP müşterilerden sağlıyordu. Gözetim ve takip ekibi Tron Vakfı’nı VIP müşteri grubunun dışına almıştı. Son dönemlerde ise DWF ile ilgili şüpheler artıyordu. Ancak Binance’in uyum yöneticisi bu şikayetlerden memnun değildi. Yeterli kanıt olmadığını düşünüyordu. Uyum yöneticisi ayrıca takip ekibinin DWF’nin rakipleriyle yakın ilişkide olduğuna inanıyordu. Daha sonra ise takip ekibinden sorumlu yönetici kovuldu.”
WSJ’nin haberinde Binance’in, DWF Labs’in YGG ile birlikte toplamda 6 token’ı da manipüle ettiğini tespit ettiği belirtiliyor. DWF Labs’in 2023’ün zirve fiyatlarında 5 milyon adet token satışı yaptığı ifade ediliyor.
Ancak Binance yönetimi DWF işlemlerinin aslında sorunsuz al-sat işlemleri olduğunu düşünüyordu. Bunun bir manipülasyon olmadığı iddia ediliyordu. Binance, dolandırıcılığı asıl yapanın “DWF Labs’in rakipleriyle çalışan” takip yöneticisi olduğuna inanıyordu.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.