Billions Network, biyometrik veri gerektirmeyen dijital kimlik platformuyla gizlilik odaklı bir alternatif sunuyor.
Billions Network, Biyometrik Veriye İhtiyaç Duymayan Dijital Kimlik Platformunu Başlattı
Billions Network, kullanıcıların biyometrik verilerini paylaşmasını gerektirmeyen bir dijital kimlik platformu geliştirdi. Şirket, bu adımın gizliliği koruyarak Sam Altman’ın World gibi rakip projelerden farklı bir yaklaşım benimsediğini belirtti.
28 Şubat tarihli duyuruya göre, Billions Network, insan ve yapay zeka ajanları için evrensel olarak erişilebilir bir doğrulama platformu oluşturdu. Şirket, platformunun Circom adı verilen sıfır bilgi ispat teknolojisine dayandığını ve Deutsche Bank ile HSBC gibi finansal kurumlar tarafından test edildiğini açıkladı.
Billions Network, TikTok ve World gibi 9.000’den fazla projenin Circom teknolojisini kullandığını ifade etti.
Platform, kullanıcıların dijital kimliklerini doğrulama konusunda karşılaştığı artan zorluklara bir yanıt olarak geliştirildi. Özellikle AI deepfake’leri, Sybil saldırıları ve dolandırıcılıkların giderek yaygınlaşması, dijital kimlik doğrulamasını her zamankinden daha kritik hale getirdi.
Ayrıca Billions Network, World (eski adıyla Worldcoin) gibi projelere yönelik artan gizlilik endişelerine karşı da bir alternatif olarak konumlandı.
World’ün tartışmalı iris tarama yöntemi, geniş çaplı biyometrik veri toplama konusunda büyük endişeler doğurdu. Bu kapsamda Brezilya’nın veri koruma kurumu, kısa süre önce World’ün biyometrik veri toplama yöntemlerine kısıtlamalar getirdi.
Dijital Kimlik ve Artan Önem
Billions Network ve World gibi projeler, internetin düşük kaliteli içerik ve yapay zeka tarafından üretilen yanlış bilgilerle dolup taştığı bir dönemde dikkat çekiyor. Bu gelişmeler, gerçek kullanıcı etkileşimini tehdit eder hale geldi.
Sosyal medya platformu X’teki hesapların %5 ila %15’inin bot olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan Facebook, her çeyrekte milyonlarca sahte hesabı kaldırıyor.
Yapay zekanın birçok avantajı olsa da, kripto dolandırıcılıklarını daha ölçeklenebilir ve kârlı hale getirdiği de gözlemleniyor.
Blockchain analiz firması Chainalysis’in Şubat ayındaki raporuna göre, 2025 yılı, yapay zekanın artan etkisiyle kripto dolandırıcılıkları açısından en kötü yıl olabilir.
Chainalysis’ten Elad Fouks, “GenAI, finansal kurumlar için en büyük tehdit olan dolandırıcılıkları daha düşük maliyetli, yüksek kaliteli ve ölçeklenebilir hale getirerek insan zaaflarını sömürüyor” dedi.
Son dakika kripto para haberleri için hemen tıkla!
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.