Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.731
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.731
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Biden ve Trump Arasındaki İlk Tartışmada Ne Konuşuldu?

biden, trump

Biden ve Trump, kripto lobicilerinin önemli bağışlarına rağmen ilk başkanlık tartışmasında kripto paraları konuşmadı. Seçimler yaklaşırken Trump ve Biden’ın kripto konusundaki tutumları farklılık gösteriyor.

Kripto endüstrisi savunuculuk grupları bu seçim yılında oldukça aktifti, ancak ne ABD Başkanı Joe Biden ne de muhalefetin aday adayı Donald Trump, Perşembe günü gerçekleşen son 90 dakikalık tartışmada ‘kripto’ kelimesini ağzına almadı.

Tartışmanın Odak Noktası ve Kripto Paraların Yokluğu

CNN tarafından 27 Haziran’da yönetilen iki tartışmadan ilki, ekonomi, kürtaj, göç ve dış politika üzerine yoğunlaştı. Ayrıca adayların bilişsel becerileri de ele alındı; Biden 81 yaşında ve Trump 78 yaşındaydı, başkanlık için en yaşlı adaylardı. Kripto paralar şovda yer almadı, ancak kripto destekli süper PAC’leri kullanan bağışçılar 2024 seçimlerini finanse etmek için $202,8 milyon topladı ve $93,6 milyon harcadı.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: Coinbase, ABD SEC ve FDIC’i Belge Taleplerini Haksız Yere Engellemekle Suçladı

Kripto PAC’leri ve Etkileri

2024 seçim döngüsünde, Fairshake PAC $177,8 milyon topladı ve $70,8 milyon harcadı; bu paranın çoğunu Kongre adaylarına yönelik saldırı reklamlarında kullandı. Benzer iki süper PAC olan Protect Progress ve Defend American Jobs, sırasıyla $22,8 milyon ve $25 milyon bağış topladı. Bu üç süper PAC kampanyalarla koordinasyon kuramasa da, birlikte herhangi bir PAC’in topladığı üçüncü en yüksek miktarı topladılar.

Adayların Kripto Konusundaki Tutumları

Trump, Biden’ın kriptoya karşı açtığı savaşı durdurmak istediğini ve madencileri desteklediğini belirtti, son zamanlarda kriptonun “Amerika’da üretilmesini” istediğini söyledi. Kraken CEO’su Dave Ripley, Biden’ın kriptoya karşı biraz dostane yaklaştığını belirtti. Ancak, kripto paraların sıkı destekçilerinden biri olan Mark Cuban, ülkenin menkul kıymetler otoritesinin uyguladığı önlemlerin Biden’a ikinci bir dönem kaybettirebileceğini savundu.

Halk ve Aday Görüşleri

Gallup tarafından yapılan anketler, kriptonun seçmenlerin ekonomi, enflasyon, kötü yönetim ve göç gibi endişelerinin listesinde yer almadığını ortaya koyuyor. Ancak CNN tarafından düzenlenen tartışmaya katılma kriterlerini karşılamadığı için katılamayan kripto yanlısı bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr., X’te düzenlediği ‘gerçek tartışmada’ yapay zeka ve blockchain teknolojisini kullanarak hükümetin yaşadığı büyük israfı ortadan kaldırma konusundaki duruşunu yineledi.

Anketler ve Gelecek Tartışmaları

27 Haziran’daki tartışma öncesinde FiveThirtyEight, Trump’ın Biden’a karşı sadece 0,2 puanlık bir farkla önde olduğunu ve Kennedy’nin 9 puanda olduğunu gösterdi. Bir sonraki Biden ve Trump karşılaşması 10 Eylül’de planlanıyor ve seçimler 5 Kasım’da yapılacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir