Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.526
% 1.07
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.526
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Bernstein Analistleri, SEC’nin Ether ETF Onayının Siyasi Baskıdan Kaynaklandığını Reddetti

Ethereum Ağı 1 Milyon Doğrulayıcıya Ulaştı! güven

Araştırma ve aracılık şirketi Bernstein’deki analistler, Amerika Birleşik Devletleri menkul kıymetler düzenleyicisinin spot Ether (ETH) borsa yatırım fonlarının onayının, siyasi baskılar nedeniyle alınmış son dakika kararı olamayacağını belirtiyor.

SEC’nin Kararını Analiz Etmek

Kasım’daki ABD seçimlerine yaklaşırken, Demokratların, sallantıda olan seçmenleri ikna etme çabalarından kaynaklanan siyasi baskının, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Mayıs ayında spot ETF’lere yönelik tutumundaki ani değişikliğin ana hipotezlerinden biri olduğu düşünülüyor.

Ancak, Bernstein analistleri Gautam Chhugani ve Mahika Sapra, Başkan Joe Biden’ın 3 Haziran’da Staff Accounting Bulletin (SAB) No. 121 iptal yasa tasarısını veto etmesinin ardından bu hikayenin daha az ikna edici hale geldiğini belirttiler.

Bu İlginizi Çekebilir: Coinbase’ten Fairshake SuperPAC’e 25 Milyon Dolarlık Destek

Analistler, “SEC, ETH ETF konusunda köşeye sıkıştığını biliyordu” çünkü bu, spot Bitcoin ETF’leri ile aynı düzenleyici yapıya sahipti. Aynı spot ve vadeli işlem korelasyonunu içeriyor ve Chicago Ticaret Borsası’nda birçok canlı Ether vadeli işlem sözleşmesi bulunuyordu, bu da Ether’in emtia statüsünü gösteriyordu.

“Büyük olasılıkla, SEC daha pragmatik bir yaklaşım benimseyerek yasal bir çatışmadan kaçındı.” Yine de, Bernstein analistleri, “Sanayi için harika bir sonuç,” dedi.

Sektör Tepkileri ve Ether Hakkında Gelecek Projeksiyonları

Bernstein, bazı spot Ether ETF adaylarıyla konuştuğunu ve bunların “son dakika SEC onayına eşit derecede şaşırdığını” belirtti.

Hiçbiri SEC tarafından onaylanan bir Ethereum ETF beklemiyordu. “SEC personelinin onay tarihine kadar olan radyo sessizliğini muhtemel ret olarak yorumladık. Ancak, ETF ihraççılarına onay tarihinden 4 gün önce, 19b-4’leri 24 saat içinde yeniden göndermelerini talimat verdik.”

Bernstein, diğer analistler gibi, spot Ether ETF akışlarının Bitcoin’inkilerden çok daha az olmasını bekliyor. Yine de, “Bitcoin ETF ile aynı katılımcılardan gelmesi gereken yoğun bir talep olmalı,” dedi.

Şirket, lansman öncesinde Ether’in güçlü fiyat hareketleri göstereceğini tahmin ediyor.

SEC tarafından resmi olarak onaylanan, VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy ve Bitwise’ın spot Ether ETF’leri için 19b-4 başvuruları 23 Mayıs’ta yapıldı.

SEC tarafından S-1 kayıt beyanlarının imzalanmasını bekleyen sekiz onaylı Ether ETF ihraççısının, haftalar ila aylar arasında herhangi bir sürede işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir