Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$94.783
% 1.84
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 94.783
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Bazı Tahminleri Çıkan Analist: Altın İçin Bu Seviyeler Geliyor!

Yıl sonu senaryosu 2.500 dolardan altın ve 50 dolardan ham petrol olabilir mi? Bloomberg Intelligence’a göre, petrol gelecekte talebin felce uğrama ihtimaliyle karşı karşıya kalırken, altın bu yıl en fazla fayda sağlayabilecek varlıklardan biri. İsabetli tahminleriyle tanınan Bloomberg analisti Mike McGlone’un paylaşımlarını Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Analiste göre 2022 için potansiyel son oyun: 2.500 dolar altın

Daha önce Bitcoin’de 10 bin dolar, 12 bin dolar ve 50 bin dolar seviyelerini isabetli bir şekilde tahmin eden Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, altın, petrol ve Bitcoin için şu tahminlerde bulunuyor:

Piyasalar, enflasyon baskılarını azaltmak için gerekli gördüğümüz uzun bir riskten kurtulma geri dönüş dönemiyle karşı karşıya olabilir. Altın, potansiyel olarak ABD Hazine tahvilleri ve Bitcoin ile birlikte birincil yararlanıcı olmaya devam ediyor. Altın 2.000 dolarlık Rubicon’u geçmeye hazırlanıyor. 2022 için potansiyel son oyun: 50 dolar ham petrol, 2.500 dolar altın ve durgunluk.

Analist, altının daralan bir kama modelinde işlem gördüğünü belirtiyor ve bunların yukarı doğru kırılma alışkanlığına sahip olduğuna dikkat çekiyor. Mike McGlone, teknik açıdan şu seviyelere işaret ediyor:

Yaklaşık 1.700-1.950 dolar olan 2021 aralığı, kabaca 2018’den bu yana en dar olan 50 haftalık Bollinger bantlarıyla eşleşiyor. Yaklaşık dört yıl önce yaklaşık 1.200 dolarlık bir temel oluşturan ve ardından 1.400 doların üzerine çıkan modelle paralellikler görüyoruz. 2019, Fed’in tekrar gevşemeye başladığı zaman. Yaklaşık 1.800 dolar, potansiyel 2.000 dolarlık direncin kırılması için güçlendirici bir temel.

“Altın, 2022’nin önde gelen potansiyel oyun sonu oyuncusu”

Analiste göre, yüksek enflasyon, yükselen emtialar, ABD hisse senetlerindeki riskten kaçınma hissi, şu anda altının durumuna katkıda bulunuyor. Analist, konuyu şu şekilde açıklıyor:

Değerli metali, özellikle arz şokları için fiyatlandırılan emtialar kaçınılmaz talep yıkımına yenik düştüğünde, 2022’nin önde gelen potansiyel oyun sonu oyuncusu olarak görüyoruz. Durgunluk riskleri ve hisse senetlerinde vadesi geçmiş geri dönüş için alternatifler arayan portföy yöneticilerinden Bitcoin ile birlikte altının değer saklama talebi kazandığına şahit oluyoruz.

Kıdemli emtia stratejisti, altının 2.000 dolarlık yapışkan direnç seviyesinin muhtemelen ‘kalıcı destek’ seviyesi olacağını belirtiyor. Bunun, son iki yıldır bu seviyeyi güçlü bir direnç olarak gören değerli metal için büyük bir gelişme olacağını ifade eden Mike McGlone, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Önemli bir ters rüzgar ABD borsasının görünüşte durdurulamaz değer artışını tersine çevirebileceğinden, altının daha uzun vadede hakimiyet olasılığının daha yüksek olduğuna inanıyoruz. S&P 500, 2008’dekine benzer bir ortalamaya dönüş sürecine başlıyor olabilir, ancak çok daha uzun bir yoldan. 2007’de hisse senedi endeksi 200 haftalık hareketli ortalamasının yaklaşık %24 üzerinde zirve yaptı. Kasım ayının en yüksek seviyesi bu ortalamanın yaklaşık %45 üzerindeydi.

Mike McGlone: Bu yıl 2008 gibi sona erebilir

Bununla birlikte, Bloomberg Intelligence’ın 50 dolara keskin bir düşüşü göz ardı etmemesiyle, şu anda yükselen ham petrol fiyatları için durum büyük ölçüde farklı görünüyor. Analist, şunları söylüyor:

Bu yıl 2008 gibi sona erebilir ve altın için kalıcı bir boğa piyasasını, ham petrol için ayı piyasasına karşı canlandırabilir. 14 yıl öncesinden farklı olan şu ki, Ukrayna’daki savaş, teknolojinin fosil yakıtların yerini alması sürecini hızlandıracak ve genişletilmiş borsa, Federal Rezerv kısıtlamasıyla karşı karşıya. Durgunluk enflasyonla mücadelede en önemli bileşendir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir