Popüler kripto para borsası Coinbase’in listeleme duyurusunun ardından bir altcoin, balinaların ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Render Token (RNR), Coinbase’in 2 Şubat’tan itibaren kullanıma sunulduğunun haberini vermesiyle RNDR, balinaların işlemlerini inceleyen WhaleStats’te yerini aldı.
Altcoin RNDR, balina cüzdanlarına girdi
Render, Perşembe günü en büyük 1.000 Ethereum balinası arasında en çok satın alınan beşinci token oldu. En zengin kripto yatırımcıları, 24 saatlik bir süre içinde 2.171 dolar değerinde ortalama 616 RNDR coin satın aldı. WhaleStats’e göre balinaların odağında Decentraland (MANA), Polymath (POLY), Polygon (MATIC), Axie Infinity (AXS), Curve DAO Token (CRV) da vardı.
Balinaların söz konusu ilgisi, Coinbase’in coin’i listelemesinin ardından geldi. Render, borsanın duyurusunun ardından 2.50 dolar seviyelerinden 4.07 dolara çıktı. Yazım sırasında 1.9’luk bir düşüş ile 3.48 dolardan işlem görse de bir haftalık ve bir aylık getirisi sırasıyla yüzde 37.2 ve yüzde 20.4 seviyelerinde bulunuyor.
Render Token (RNDR) nedir?
RenderToken (RNDR), GPU hesaplama gücüne ihtiyaç duyan sanatçıları ve stüdyoları GPU yeteneklerini kiralamak isteyen madencilik ortaklarıyla birleştirmeyi amaçlayan, Ethereum Blockchain’inin üzerine inşa edilmiş dağıtılmış bir GPU oluşturma ağıdır. 2009 yılında OTOY, Inc. tarafından tasarlandı. 2017’de piyasaya sürülen RNDR, aynı yılın Ekim ayında ilk halka açık token satışını gerçekleştirdi, ardından Ocak 2018 – Mayıs 2018 arasında süren ve 1 RNDR fiyatına toplam 117.843.239 RNDR’nin satıldığı özel bir satış dönemini gerçekleştirdi.
Özel satış döneminde, tokenı erken benimseyenler, beta node operatörleri ve sanatçılar, 27 Nisan 2020’de halka açık olana kadar ağı oluşturmak ve test etmek için RNDR ekibiyle işbirliği içinde çalıştığı RNDR Beta Testnet’e dahil edildi. RNDR, ağdaki sanatçılar tarafından GPU sağlayıcılarından (node operatörleri) GPU hesaplama gücü alışverişi yapmak için kullanılan bir ERC-20 utility tokenıdır. RNDR, sanat eserinde tekniklerin başarılı bir şekilde oluşturulduğunu doğrulamak için manuel ve otomatik proof of work sistemi kullanıyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.