Geçtiğimiz gün boyunca, en büyük kripto para yatırımcıları olan balinalar, çeşitli altcoin projelerine atlamış gibi görünüyor. Bu coin projeleri arasında az piyasa değerine sahip olanlar da var. Coinmühendisi.com olarak, en büyük ilk 1.000 Ethereum balinasına yönelik on chain veriler sunan WhaleStats’in istatistiklerini aktarıyoruz…
Balinalar, bu 10 altcoin projesini cüzdanlarına ekledi!
Geçtiğimiz 24 saat boyunca en büyük 1.000 ETH balinası, cüzdanına en çok Tether (USDT) eklemiş gibi görünüyor. USDT, ABD dolarına 1:1 oranında sabitlenmiş olan bir stablecoin’dir. Bu durum, balinaların kripto para yatırımını bir süreliğine sonlandırmak istediğini gösteriyor olabilir. Öte yandan, ikinci sırada DeFi coin’i Serum (SRM) yer alıyor. Balinalar, 96.030 dolarlık SRM satın almış durumda. Bu iki coin’i, piyasa değeri ile en büyük ikinci kripto para ve en büyük altcoin olan Ethereum takip ediyor. Balinalar, 85.826 dolar değerinde ETH’yi sepetlerine ekledi. Bunlar dışında bir kripto para borsası olan FTX’in FTX Token’ı (FTT) da balinalar tarafından ilgi görmüş gibi görünüyor. Chainlink (LINK), Uniswap (UNI) de listede yer alıyor. Balinaların son 24 saatte aldığı coin’lerin tam listesi ise aşağıdaki şekilde:
- Tether (USDT)
- Serum (SRM)
- Ethereum (ETH)
- FTX Token (FTT)
- Chainlink (LINK)
- Binance USD (BUSD)
- USD Coin (USDC)
- Uniswap (UNI)
- Enjin Coin (ENJ)
- The Sandbox (SAND)
En çok satın alınan küçük altcoin’ler neler oldu?
Geçtiğimiz 24 saat boyunca satın alınan coin’lerin çoğu, piyasa değeri ile ilk 20, 30 içerisinde yer alıyor. Ancak balinalar, piyasa değeri göreceli olarak “küçük” olan bazı tokenlara da yatırım yapmış durumda. WhaleStats, son yedi gün içerisinde ilk 1.000 Ethereum cüzdanı arasında en yüksek toplam işlem sayısına sahip 7 küçük tokenı listeliyor. Bunların arasında bir adet stablecoin ve bir adet merkeziyetsiz organizasyon (DAO) projesi bulunuyor. Bu coin’ler ise aşağıdaki şekilde:
- SparkPoint (SRK)
- PhoenixDAO (PHNX)
- Digitex Token (DGTX)
- Seele (SEELE)
- Taraxa (TARA)
- WiBX (WBX)
- flexUSD (FLEXUSD)
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.