Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.392
% 2.51
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.392
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bakkt Satış veya Küçülme Yolunda

Bakkt

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, New York Borsası (NYSE) tarafından başlatılan bir kripto para platformu olan Bakkt’ın ya işletmeyi satmayı ya da daha küçük firmalara bölmeyi düşündüğünü söyledi.

Kaynaklar, gazete ilef yaptığı görüşmede, yönetim kurulunun Bakkt’ın mevcut yapısını korumaya ve bir satışı veya tamamen iş feshi yapmamaya karar verebileceğini de belirtti.

Olası satış haberleri, kripto alanında Robinhood’un Bitstamp borsasını satın alması ve Coreweave’in Bitcoin madencisi Core Scientific’i satın alma teklifi gibi birçok yüksek profilli satın alma ve devralma teklifinin ardından geldi.

Bakkt, yetersiz piyasa fiyat performansından muzdarip. 2024’ün başında zirve yaptığı 59.57 dolardan yazının yazıldığı sırada neredeyse 19 dolara düşen kripto şirketinin hisse fiyatı dramatik bir şekilde düştü.

İlginizi Çekebilir: Mehmet Şimşek Açıklama Yaptı: Kripto Varlıklara Vergi Geliyor Mu?

Kurumsal kripto para şirketi, Şubat 2024’te işletmesini sürdüremeyebileceğini çünkü fonlarının tükenmekte olduğunu açıkladı. Ardından Bakkt, operasyonlarını sürdürmek için 150 milyon dolarlık sermaye toplama izni istedi.

Başvurunun hemen ardından, ABD yetkilileri Bakkt’ın yatırımcılara 150 milyon dolarlık menkul kıymet ihalesi yoluyla kendini finanse etme önerisini onayladı.

CEO ve başkan Andy Main, finansal sıkıntı ve ardından gelen menkul kıymet satışı sonrasında yaptığı açıklamada, şirketin bilançosunu düzelttiğini ve kapanma riski taşımadığını söyledi.

Main, Bakkt’ın 2023 gelirinin 780 milyon dolar olduğunu, işlerin şirkette toparlandığını kanıtladığını belirtti. Ancak Bakkt’ın mali durumu ve fiyat performansına bir bakış, başka bir hikaye ortaya koyuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir