Kripto piyasasında yaşanan ve TerraUSD (UST) ve Terra (LUNA) çöküşüyle derinleşen depremin ardından devletlerin ve gözetim kurumlarının dikkatleri bu yöne çevrildi. Alman finans gözlemci kurumu BaFin, Avalanche (AVAX), Unswap (UNI), Dai (DAI) ve Chanlink (LINK) gibi altcoin projelerinin yer aldığı merkezi olmayan finans (DeFi) endüstrisinin düzenlenmesi için çağrıda bulundu.
BaFin: DeFi altcoin projeleri için düzenleyici çerçeveye ihtiyaç var
BaFin’den Birgit Rodolphe’ye göre DeFi sektörü hala nispeten küçük olsa da geleneksel finans sektörüne ciddi bir rakip haline gelirse tüketiciler için ciddi bir tehdit oluşturabilir. Birgit Rodolphe, DeFi’nin geleneksel finans piyasasına kıyasla daha iyi bir düzenleyici konuma getirilemeyeceğini vurguladı.
Bilindiği üzere, kripto para varlıkları aniden ortadan kaybolursa, kullanıcılar için herhangi bir mevduat koruması bulunmuyor. Bu durum da yatırımcıları/kullanıcıları giderek daha savunmasız hale getiriyor. Bu nedenle, BaFin’e göre belirli bir düzenleyici çerçeveye ihtiyaç var.
Almanya’nın en üst düzey mali düzenleyicisi BaFin, DeFi altcoin projelerini düzenlemek için sadece Almanya ile sınırlı olmadan tüm Avrupa’yı kapsayan bir yaklaşım öneriyor.
Terra ekosistemindeki Anchor Protocol’ün çöküşü de bir etken olabilir
Coinmuhendisi.com haberlerinden de yakından takip ettiğiniz, bazılarının başarısız olamayacak kadar büyük olduğuna inandığı Terra (LUNA), geçen hafta birkaç gün içinde tüm ekosistemiyle birlikte çöktü ve ardında birçok kullanıcıyı beş parasız bıraktı.
Sorunlu Blockchain’e dayalı popüler bir tasarruf, borç verme ve borç alma platformu olan Anchor Protocol, daha geniş ekosistemle birlikte battı. Terra’nın patlaması ciddi bir piyasa çöküşüne neden oldu. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), Aralık 2020’den bu yana en düşük seviyeye geriledi.
Hatırlanacağı üzere Mart ayında Avrupa Parlamentosu, Markets in Crypto Assets (MiCA) düzenleyici paketi lehinde oy kullandı. ‘İnovasyon dostu’ çerçeve, metninden Bitcoin (BTC) ile ilgili bazı sınırlamalar olmadan geçirildi. Bu yasa tasarısının resmi yasa olarak kabul edilmeden önce deneme aşamasından geçmesi gerekiyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.