Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası (CBUAE) yönetim kurulu, stabilcoinleri denetlemek ve lisanlarını yapmayı onayladı. Abu Dabi’deki bir toplantıda kurulun, yeni bir mali alt yapı dönüşümü için projelerin başlatıldığını bildirdi.
Bu yeni girişimler, ülkenin dijital ekonomisini ilerletmeyi ve yeniliği teşvik etmek için dijital işlemleri arttırmayı amaçlamaktadır.
BAE, Stabilcoinler için Finansal Dönüşüm Programı
Toplantı sırasında kurul, stabilcoinlerin denetlenmesi ve lisanslanması için yeni bir düzenlemenin yayınlanmasını onayladı.
KARM Legal Consultants’ın kurucusu Kokila Alagh, toplantıdan sonraki verdiği bir röportajında düzenlemelerin AED destekli ödeme tokenlarının ihraç, lisanslama ve denetimini sağlayacaklarını açıkladı
BAE avukatı, ödeme tokenlarının yalnızca BAE dirhemi (AED) tarafından desteklenmesi gerektiğini ve başka para birimleri, dijital varlıklar veya algoritmalarla ilişkilendirilemeyeceğini belirtti. Ayrıca tüccarların ve hizmet sağlayıcıların AED destekli tokenler dışında başka sanal varlıkları kabul edemeyeceğini ekledi.
BAE, Merkez Bankası Dijital Para Birimi Çıkaracağını Açıkladı
Yapılan toplantının detayları açıklanmazken (CBUAE), 13 Şubat’ta bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) çıkaracağını duyurdu.
Merkez Bankası Dijital Para Biriminin (CBDC) çıkarılması, sınır ötesi ödeme verimsizliklerini azaltmayı ve yerel ödeme sistemlerinde yenilikleri teşvik etmeyi hedeflemektedir.
CBUAE‘ye göre CBDC yayınlamak, BAE‘nin finansal ve dijital ödeme merkezi olarak rekabetçi olmasına yardımcı olacağına değindi.
Belirli Tokenlar Kabul Görüyor
BAE‘nin mali düzenleyicilerinden biri, stabilcoin lisanslamasının yanı sıra, yakın zamanda stabilcoin tanıma kurallarını da güncellemesini duyurdu.
Şu an için Bitcoin de dahil olmak üzere yalnızca sınırlı sayıda kripto para biriminin tanımaktadır. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), XRP ve Toncoin (TON) olmak üzere bu kapsamdaki beş kripto varlık dışında başka tokenlere yatırım yapılmayacağı anlamına gelmektedir.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.