Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$61.041
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 61.041
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Avustralya’da İlk Fiziki Bitcoin ETF’si Salı Günü İşleme Başlıyor

Gelecek Hafta 5 Önemli Token Kilidi Açılışı

Avustralya’da Cboe Australia borsasında halihazırda spot kripto varlıkları sunan iki borsa yatırım ürünü (ETP) bulunuyor ancak bunlar Bitcoin’i doğrudan tutmuyor.

Avustralyalı Monochrome Varlık Yönetimi şirketi, Monochrome Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) (IBTC) ürününün Salı günü Cboe Australia borsasında işlem görmeye başlayacağını duyurdu.

Şirket, ürünün Avustralya’da Bitcoin’i doğrudan tutan ilk ve tek ETF.

Yapılan duyuruda, “IBTC’den önce Avustralyalı yatırımcılar yalnızca dolaylı olarak Bitcoin tutan ETF’lere veya doğrudan sahip olunan kripto varlık Avustralya Finansal Hizmetler Lisansı (AFSL) lisanslama rejiminin yatırımcı koruma kurallarından yararlanmayan yurtdışı Bitcoin ürünlerine yatırım yapabiliyordu.” denildi.

Monochrome, Nisan 2024’te spot Bitcoin (BTC) ETF’si için başvuruda bulundu. ABD, Ocak 2024’te spot Bitcoin ETF’lerini onayladıktan sonra Hong Kong ve Avustralya gibi bölgeler bu ürünleri piyasaya sundu. Nisan ayı sonuna kadar Hong Kong, dijital varlıklar merkezi olma hedefiyle şehir için bir ilk olan ilk kripto ile ilgili spot ETF’leri resmi olarak onayladı.

Avustralya’da firmaların düzenleyici kurum olan Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu’nun (ASIC) ve ardından ürünü listeleyen borsanın, bu durumda Cboe Australia’nın onayına ihtiyacı var. Monochrome, bu ürün için ASIC’ten onay almıştı.

Monochrome Varlık Yönetimi CEO’su Jeff Yew, “Bu, Monochrome’un yatırımcı koruma odaklı misyonuyla uyumlu olup, bu dönüşüm alanına katılım için güvenli, uyumlu ve basit yollar sunuyor.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Avustralya’da İlk Fiziki Bitcoin ETF’si Salı Günü İşleme Başlıyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Avustralya Düzenleyicisi 'Yanıltıcı' Açıklama Nedeniyle Uyarıldı, Block Earner Ceza Almaktan Kurtuldu - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir