Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.172
% 3.58
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.172
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Avustralya Düzenleyicisi ‘Yanıltıcı’ Açıklama Nedeniyle Uyarıldı, Block Earner Ceza Almaktan Kurtuldu

etoro

Block Earner, kriptoyla ilgili ürün ve hizmetlerin düzenlenmesi konusunda hükümetle dürüst bir şekilde iletişime geçmeye çalıştığı için ceza ödemek zorunda kalmadı.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), Block Earner’ın iki ürünü – Earner ve Access – nedeniyle şirkete dava açmıştı. Ancak, ASIC’in “Block Earner kripto ürününün finansal hizmetler lisansına ihtiyacı olduğunu mahkeme kararlaştırdı” başlıklı basın açıklaması, mahkemenin Access ürününün lisansa ihtiyacı olmadığını belirtmesine rağmen yayımlandı. Block Earner, bu açıklamanın “haksız ve yanıltıcı” olduğunu iddia etti ve yargıç Ian McNeil Jackman bu iddiayı kabul etti.

Yargıçtan ASIC’e Uyarı

Bir Avustralya yargıcı, ülkenin mali düzenleyicisini, kripto tabanlı girişim Block Earner ile yaşanan yasal bir anlaşmazlıkta yayımladığı “yanıltıcı basın açıklaması” nedeniyle bazı maliyetleri ödemeye mahkum etti ve düzenleyiciyi azarladı.

Bu uyarı, Şubat ayında yargıç Ian McNeil Jackman’ın Block Earner’ın getiri sağlayan “Earner” ürününün lisanssız olduğunu, ancak DeFi “Access” hizmetinin aynı lisansa ihtiyaç duymadığını ve sunulmaya devam edebileceğini belirten kararının ardından geldi. ASIC, 2022’de bu iki ürün nedeniyle Block Earner’a dava açmıştı.

Block Earner’ın Davadaki Duruşu

Jackman, Block Earner’ın Earner ürünü için ceza ödemekten muaf tutulması gerektiğine karar verdi, çünkü şirket, kriptoyla ilgili ürün ve hizmetlerin düzenlenmesi konusunda hükümetle dürüst bir şekilde iletişime geçmeye çalışmıştı. Federal mahkemenin 9 Şubat tarihli kararı sonrasında, ASIC’in Block Earner tarafından yapılan masrafları ödemesi emredildi.

Blockchain Australia Başkanı Michael Bacina, “Mahkeme, yasal sistemin kurallarının net ve belirgin olduğunu vurgulayarak, kripto gibi gelişmekte olan bir alanda yasal tavsiye almanın, cezadan muafiyet için bir argümanı destekleyeceğini doğru bir şekilde belirtiyor,” dedi.

Bacina, “Uygun yasal tavsiye almadan ilerleyen kripto projeleri, ürünlerinin yasaları ihlal etme riski taşımasının yanı sıra, net olmayan bir alanda yenilikçi bir ürünün yasaları ihlal ettiği tespit edilmesi durumunda cezadan muafiyet için bir argümanı da ortadan kaldırır,” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Avustralya Düzenleyicisi ‘Yanıltıcı’ Açıklama Nedeniyle Uyarıldı, Block Earner Ceza Almaktan Kurtuldu” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin ETF: Avustralya Borsasında Yeni Dönem - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir