Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.875
% 0.06
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.875
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Avustralya 7News YouTube Kanalı, Deep Fake Elon Musk Kullanarak Kripto Dolandırıcıları Tarafından Ele Geçirildi

GMX

Kripto dolandırıcıları, Avustralya’nın önde gelen yayın kuruluşlarından Seven Network’ün (7News) YouTube haber kanalını ele geçirerek, Elon Musk‘ın kripto paralar hakkında konuştuğu deep fake videolarını yayınladı. Kanal, Tesla’ya benzer bir şekilde yeniden markalaştırılarak, CEO’nun klasik bir “paranızı ikiye katlama” dolandırıcılığını onayladığı, belirli bir adrese gönderilen herhangi bir kripto paranın iki katı değerinde geri ödeme vaat eden sahte bir yapay zeka oluşturulmuş videolar gösterdi.

Olay anında yaklaşık 150,000 kişi, sahte Musk‘ın yer aldığı üç canlı yayını izliyordu. Bu izleyicilerin kaçının gerçek, kaçının ise izleyici sayısını artırmak için kullanılan botlar olduğu henüz bilinmiyor. Ele geçirilen kanal, bağlantılar kesildikten sonra bile hala 7News YouTube kanalının doğrulama işaretini gösteriyordu.

Seven Network’ün Tepkisi ve Soruşturması

Seven Network sözcüsü The Sydney Morning Herald’a, firmanın bazı YouTube kanallarındaki olağandışı davranışların farkında olduğunu bildirdi. Sözcü, “Seven, durumu en kısa sürede düzeltmek için YouTube ile işbirliği yaparak araştırma yapıyor,” dedi.

İlginizi Çekebilir: Bol Kazançlı Ronin Week Başlıyor!

Söylenen adreslerde toplamda sadece $11,000’dan biraz fazla bulunurken, dolandırıcıların web sitesi Bitcoin, Ether, Solana ve Dogecoin dahil olmak üzere çeşitli kripto paraları talep etti.

Dolandırıcıların Musk’ın Görüntüsünü Kullanması

Elon Musk‘ın görüntüsünü kullanarak operasyonlarına meşruiyet kazandırmaya çalışan dolandırıcıların sık hedefleri arasında yer alıyor. Bu ayın başlarında SpaceX’in Starship roket lansmanına paralel olarak benzer dolandırıcılıkları teşvik eden sahte Musk’ların yer aldığı otuz beşten fazla YouTube canlı yayını düzenlendi. Hong Kong’un menkul kıymetler düzenleyicisi, yakın zamanda sosyal medya profillerinde ve web sitesinde Musk’ın yapay zeka tarafından oluşturulmuş görüntülerini kullanarak AI kripto ticaret teknolojisini geliştirdiğini iddia eden bir şirketi kapattı.

Olayın Zamanlaması ve Geniş Bağlam

7News YouTube hesabına yapılan saldırı, The Sydney Morning Herald ve The Australian’ın 24 Haziran’da Seven Network’ün ana şirketi olan Seven West Media’nın pazarlama rollerini de içeren 150 pozisyonu kaybedeceğini duyurmasının aynı haftasında gerçekleşti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir