Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$69.926
% 3.02
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 69.926
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Avrupa Birliği, Metaverse rekabetinden dolayı endişeli

Avrupa Birliği Pazartesi günü yayımlanan bir blogda, Metaverse şirketlerinin kullanıcıların seçimini sınırlayabileceğini ve pazara hakim olmak için fiyatları yükseltebileceklerini söyledi.

AB insanların avatarlar aracılığıyla etkileşime girebileceği, sosyalleşebileceği veya ticaret yapabileceği sanal dünyalar için yeni bir strateji geliştiriyor.

Facebook yeni teknoloji çerçevesinde yer edinmek için kendisini Meta Platformları (META) olarak yeniden adlandırdı fakat politikacılar yeni dünyaya adapte olan şirketin kullanıcıların kolayca ayrılamayacağı yüksek duvarlarla çevrili bir alan yaratabilmesinden endişeli.

Avrupa Komisyonu’nun antitröst biriminden Friedrich Wenzel Bulst ve Sophie De Vinck, kapalı bir ekosistem oluşturan bir şirketin kullanıcıları, iş ortaklarını ve rakiplerini çeşitli şekillerde kısıtlayabileceğini söyledi. Böyle bir şirket, kullanıcıları ürün satın almaya zorlayabilir, fahiş fiyatlar talep edebilir ve insanların kişisel bilgilerini kötüye kullanabilir.

AB uzun zamandır teknoloji devlerinin rekabet karşıtı davranışlarından şikayet ediyor. Hatta geçen ay Google’a Android işlem sistemini çalıştıran telefonlara nasıl yetki verdiği konusunda 4 milyar euronun üzerinde bir para cezası verdi. AB, Mayıs ayında Digital Markets Act adı verilen yasayı kabul etti. Bu yasayla birlikte rekabeti engelleyen büyük şirketler, örneğin Apple (NASDAQ:AAPL) ve Amazon (NASDAQ:AMZN) gibi yıllık gelirlerinin yüzde 20’si kadar bir para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

İngiltere milletvekili Matt Hancock bu ayın başlarında CoinDesk’e verdiği röportajda, “Meta, Web3’ün AOL’si olma tehlikesiyle karşı karşıya.” dedi ve ekledi:

De Vinck ve Bulst, AB’nin endişesinin rekabetin ötesinde veri gizliliği, fikri mülkiyet ve ifade özgürlüğü gibi alanlarla da ilgili olduğunu belirtti. Gelecek baharda yürürlüğe girmesi vadedilen sanal dünyalarla ilgili düzenleme bu konu hakkında bilgi verebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir