Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.682
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.682
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Avrupa Birliği Kripto Paraların Kurallarını Yeniden Yazmak İstiyor!

Kripto Kuralları

Avrupa birliğine bağlı bulunan ülkelerin Kripto Paralara uyumluluğunu geliştirmek ve hızlandırmak için bir takım kuralların değiştirilmesi gerekiyor. Peki uyumluluk denilerek bahsedilen kural değişiklikleri nelerdir? Kripto Paraların yaygınlaşması ve kullanımının kolaylaşması için hangi kuralların değiştirilmesi zorunlu tutuluyor?


İlginizi Çekebilir: El Salvador Başkanı Bukele, İkinci Dönemine Başladı


Avrupa varlık yönetimi başkanlığını yapan Hélène Bussières, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ETF Ekosistemi 2024’de yaptığı konuşmasında; finansal düzenleyicilerin aykırı yaklaşımları benimsememeleri için uyum süreçlerinin gerekli olduğunu belirtti.

UCITS kısaltma adıyla bilinen (Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities Directive) Devredilebilir Menkul Kıymetlerde Kolektif Yatırım Taahhütleri Direktifi, toplu yatırım planlarının bir üye devletten alınan tek bir yetkilendirme temelinde Avrupa Birliği genelinde serbestçe çalışmasına izin veren konsolide bir Avrupa Birliği direktifleridir. Haziran ayının başlarında Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu, hangi kripto paraların UCITS direktiflerine uygun olabileceğinin araştırılması emrini verdi. Bu araştırma emri ile Avrupa kıtasında Kripto Paraların devredilebilir finansal ürün statüsüne alınabileceğini ve gelecek zaman içinde daha da yaygınlaşabileceğini işaret etti.

Bu açıklamaların yanı sıra Hélène Bussières, “Bazı Ulusal Yetkili Makamların (NCA) çok daha katı olan diğer kurumlara kıyasla nispeten özgürlükçü bir yaklaşım benimsediğini biliyoruz, bu yüzden bizim için önemli olan uyum ve yakınsama” dedi.

Alman varlık düzenleyici kurumu olan BaFin, UCITS fonlarının dayanak varlığın performansını izleyen bir tür finansal muafiyet ile ETN’lerin satın alınmasına izin veriyor.

İspanya’da faaliyetlerini sürdüren başka bir varlık düzenleyici kurum olan CNMV, UCITS türevlerini yerleştirmemeleri koşuluyla Kripto Paralara bağlantılı performansa sahip finansal araçlara kullanıcılarının erişim sağlamasına izin veriyor.

Ayrıca Hélène Bussières, “Varlıkların uygunluğuyla ilgili farklı ulusal uygulamaların farkındayız ve daha fazla uyumluluk adımlarının atılmasını teşvik etmenin çok önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Avrupa Birliği Kripto Paraların Kurallarını Yeniden Yazmak İstiyor!” te bir düşünce

  1. Pingback: Blum ve Lina Coin Fiyat Analizi: 4 Haziran 2024 - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Lugh, MiCA Öncesinde EURL Stablecoin İhracını Durdurdu - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir