Kriptolar:
30255
Bitcoin:
$65.629
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.99
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.629
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.43 T

ASX, İlk Spot Bitcoin ETF’sini Onayladı ve 20 Haziran’da Başlıyor

avustralya, bitcoin, bitcoin etf

Avustralya’nın ilk Bitcoin ETF’si, onaylanmasının ardından 20 Haziran’da Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’nda (ASX) işlem görmeye başlayacak. New York merkezli finans şirketi VanEck’in basın açıklamasına göre, VanEck, VanEck Bitcoin ETF (VBTC) adlı spot Bitcoin ETF’sini sunmayı planlıyor.

VanEck, Avustralya’nın İlk Spot Bitcoin ETF’sini İhraç Ediyor

VanEck, Amerika Birleşik Devletleri’nde VanEck Bitcoin Trust (HODL) aracılığıyla spot Bitcoin ETF’lerini işlemeye başlamasına izin verildikten sadece birkaç ay sonra, 11 Ocak’ta Asya-Pasifik bölgesindeki VanEck CEO’su Arian Neiron, özellikle Avustralya’da “düzenlenmiş, şeffaf ve tanıdık bir yatırım aracı” aracılığıyla Bitcoin’e maruz kalmanın gerekliliğini vurguladı.

Neiron, “Birçok danışman ve yatırımcı, Bitcoin’i yeni bir ürün, bir varlık olarak kullanmak istiyor” dedi. Bu şekilde, VBTC arka plan işlemlerini uygulayarak Bitcoin’i daha anlaşılır ve kullanımı daha uygun hale getirir. “Dijital varlıkları nasıl ve nereden elde edeceğimizi, saklayacağımızı ve güvence altına alacağımızı anlamak artık yeterli değil.” dedi.

Avustralya’da Düzenlenmiş Bitcoin Talebi Artıyor

Bu durum, ASX tarafından onaylanan ilk spot Bitcoin ETF’si olarak VBTC’nin lansmanını tarihi bir olay haline getiriyor. Bu hareket, Avustralya’da Bitcoin aracılığıyla yeni bir yatırım biçimine olan artan talebi yansıtıyor. VBTC, yatırımcıların süreçlerini basitleştirmeyi ve dijital varlıkları yönetme mekanizmalarını anlamalarını gereksiz hale getirmeyi amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir: Ripple Avukatları 2 Milyar Dolarlık Cezaya Karşı Çıkıyor

Avustralya’daki Önceki Bitcoin ETF Lansmanları

ASX tarafından izin verilmiş olmasına rağmen, bu, Avustralya’da bir Bitcoin ETF’sinin ilk kez piyasaya sürülmesi değil. Son zamanlarda Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) onaylandı ve bu nedenle Avustralya’nın ikinci en büyük borsası olan Cboe Australia borsasında listelendi. Monochrome Bitcoin ETF, Astral’ın varlıklarının tamamen internete bağlı olmayan bir cihazda saklanacağını bilerek 4 Haziran’da işlem görmeye başladı.

Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC), Nisan 2022’de Avustralya’da işlem görmeye başladı ve bu, ilk Bitcoin ETF ürünü oldu; bu, VBTC ve IBTC gibi sonraki ETF’lerin yolunu açtı.

Kripto para birimlerinin standart piyasalarda artan kabulü ve ticaretine paralel olarak, Avustralyalı yatırımcılar şimdi ASX’in onayını alan VanEck Bitcoin ETF (VBTC) aracılığıyla düzenlenmiş Bitcoin erişimini elde etme konumundalar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir