Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.913
% 1.61
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.913
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ARK Invest’den Büyük ”BITO” Hamlesi !

Ark Invest'in Stratejik Satışı ve Piyasa Dalgalanması

ARK Invest şirketi bünyesinde bulundurduğu GBTC, Coinbase hisseleri ve Grayscale Bitcoin fonundaki tüm varlığını da sonlandırdı.

Cathie Wood önderliğindeki ARK Invest 100 milyon dolar değerinde ABD’nin en büyük vadeli Bitcoin ETF ürünü olan ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) alımı yaptı.

Dikkatinizi çekebilir: Cathie Wood, Bitcoin ETF Hakkında Konuştu!

Bloomberg analisti olan Eric Balchunas ise bu alımın bir geçiş hamlesi olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

Bugün ARK Invest, bir ay öncesine kadar ARKW fonunun en büyük varlığı olan GBTC pozisyonlarının kalan tüm varlığını sattı. Buradan gelen paranın yarısıyla ve yaklaşık 100 milyon dolar ile BITO alındı. Büyük ihtimalle bu, Bitcoin yatırımını korumak için yapılan bir geçiş hamlesi. ARK şu anda en büyük BITO sahibi şirket oldu ancak dediğim gibi bu tür şirketler, geçiş hamlelerinde fazla likiditesi olan ETF’leri alırlar.

Ekstra daha önce attığı bir tweete gündeme getirerek bu durumun ARK Invest’in Bitcoin ETF’ini güçlendirmek için yaptığı bir hamle olabileceğini de belirtti ve cümlelerine şu şekilde devam etti:

Bunu aslında bir ay önce tahmin etmiştik. Bence akıllı bir adım. Kendi ETF’ine güç katmak ve yatırımcılarını korumak için güzel bir hamle.

Bloomberg analistleri olan Balchunas ile James Seyffart, aylar önce yazdıkları raporlarında şuna değinmişlerdi:

ARK Invest şirketinin, ARK 21 Shares Bitcoin ETF’ini (ARKB), Bitcoin ETF yarışında öne geçirmek için GBTC hisselerini satabileceklerini gözler önüne sermişlerdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version