ARK Invest’in en son araştırmasına göre, Bitcoin‘in zincir içi durumu, son fiyat dalgalanmalarına rağmen güçlü kalmaya devam ediyor. Ağustos 2024’te %8,7’lik bir düşüşle 58.972 dolardan kapanmasının ardından araştırma, Bitcoin’in iki ana destek seviyesine sahip olduğunu belirtiyor: 52.000 dolar ve 46.000 dolar. Ayrıca, Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalamasını aşamadığı için bu destek seviyeleri, yukarı yönlü ivmenin devamı açısından oldukça önemli.
Bitcoin geçici bir baskı altında olsa da, ARK Invest, ağ güvenliği, kullanım ve yatırımcı davranışı gibi önemli göstergelerin hâlâ iyi olduğunu belirterek genel zincir içi durumun “net olarak olumlu” olduğunu vurguluyor. Ay bazında (MoM) ve yıl bazında (YoY) kilitli arzda değişiklikler görülse de, uzun vadeli yatırımcılar arzlarını %3,3 artırmış durumda. Ağın işlem hacmi ise aylık bazda %24,5, yıllık bazda %2,3 oranında düşmüş olsa da, bu olumsuz sinyal genel olumlu zincir içi verileri dengelemiyor.
ARK Invest’in araştırması, Bitcoin’in kısa ve uzun vadeli likidasyonlarının karşılaştırmasını da öne çıkarıyor. 2023’ün ikinci çeyreğinden bu yana en düşük seviyede olan bu metrik, Bitcoin’in olumlu görünümünü güçlendiriyor.
Bu Dikkatinizi Çekebilir: Kraken, SEC İddialarını Kesin Bir Dille Reddetti
Araştırmaya göre, ABD spot borsa yatırım fonu (ETF) katılımcılarının tahmini maliyet bazına bakıldığında, ETF yatırımcıları Bitcoin fiyatından daha fazla zararda olabilir. Bu durum, ETF alıcılarının Bitcoin’in piyasa fiyatından ne kadar farklı olduğunu vurguluyor.
Kurumsal yatırımcılar, özellikle Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi büyük şirketler, Bitcoin ETF’lerine büyük ilgi göstermişken, Ethereum ETF’leri aynı ilgiyi henüz çekmedi.
1.14 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Bitcoin, şu anda 60.035 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte %3,45’lik bir artış kaydetti. Bitcoin’in gelecekteki fiyat hareketleri, kritik destek seviyelerini koruma kapasitesine bağlı olacak.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.