Kriptolar:
30427
Bitcoin:
$61.782
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.23
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.22
Korku & Açgözlülük:
40 / 100
Bitcoin:
$ 61.782
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Andrew Kang, Ethereum ETF’lerinin Ardından ETH Fiyat Tahminini Açıkladı

Ethereum

Kripto para analisti Andrew Kang, Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin ardından ETH fiyatı için tahminlerini paylaştı.

Yakın zamanda yaptığı açıklamada ünlü kripto para analisti Andrew Kang, Ethereum’un fiyatına ilişkin görüş ve öngörülerini aktardı. Kang, Bitcoin ETF’lerinin birçok yeni yatırımcıya Bitcoin portföyü oluşturma fırsatı sunduğunu, ancak Ethereum ETF’lerinin etkisinin bu kadar belirgin olmayacağını belirtti.

Kang, BlackRock’un Bitcoin ETF başvurusu yaptığı dönemde Bitcoin fiyatının 25 bin dolar seviyelerinde olduğunu ve o dönemde açıkça boğa lehine olduğunu ifade etti. O zamandan bu yana, Bitcoin %260, Ethereum ise %210 getiri sağladı. Döngünün dip noktasından itibaren ise hem Bitcoin hem de Ethereum %400 getiri sağladı.

Dikkatinizi Çekebilir: Ethereum İşlem Ücretlerinde Düşüş

Ancak Kang, Ethereum’un ekonomisini iyileştirmek için cazip bir yol geliştirmediği sürece bir ETH ETF’sinin çok fazla avantaj sağlamayacağını savundu.

Bloomberg’den Eric Balchunas’ın tahminlerine atıfta bulunan Kang, Ethereum ETF akışlarının Bitcoin’in %10’u kadar olabileceğini öne sürdü. Bu da altı ay içinde gerçek net alım akışlarını 0.5 milyar dolara ve rapor edilen net akışları 1,5 milyar dolara çıkaracak.

Kang’ın ETH için ETF akışı baz senaryosu %15. Bitcoin’in 5 milyar dolarlık gerçek net değerinden başlayarak, Ethereum’un Bitcoin’in %33’ü olan piyasa değeri ve 0.5’lik bir erişim faktörü ayarlandığında, 0.84 milyar dolarlık gerçek net alım ve 2.52 milyar dolarlık raporlanmış net değere ulaşıyoruz. Kang ayrıca Bitcoin akışlarının yaklaşık %30’u olan 1.5 milyar dolarlık gerçek net ve 4.5 milyar dolarlık raporlanan net gibi iyimser bir senaryo da sundu.

Analiste göre, her iki durumda da gerçek net alım, eski ETF olan vadeli işlemler ETF akışlarından çok daha az ve bu da 2.4 milyar dolara tekabül ediyor. Bu, Kang’a göre, mevcut durumda ETF’nin hak ettiğinden fazla fiyatlandırıldığı anlamına geliyor.

Bununla birlikte Kang, Ethereum’un sıfıra gideceğine inanmıyor. Ethereum’un ETF lansmanından önce 3.000 ila 3.800 dolar arasında ve ETF lansmanından sonra 2.400 ila 3.000 dolar arasında işlem görmesini bekliyor. Ayrıca, Bitcoin 2025’in 4. çeyreğinin sonlarında 100 bin dolara ulaşırsa, bu Ethereum’u tüm zamanların en yüksek seviyelerine taşıyabilir, ancak Ethereum / Bitcoin oranı daha düşük olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir