Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.088
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.088
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Analiz Şirketi: Bitcoin’de Ayı, Ethereum’da Boğadayız

bitcoin

Kripto para piyasası yakından takip edenler için önemli bir analiz şirketi Bitcoin ve Ethereum’a dair öngörülerini paylaştı.

QCP Capital isimli kripto para analiz şirketi tarafından yakın zamanda yayımlanan bir analizde, Bitcoin (BTC) için ayı piyasası ve Ethereum (ETH) için ise boğa piyasası beklentileri dile getirildi.

Analiz şirketinin değerlendirmelerine göre, Bitcoin üzerinde iki ana kaynaktan potansiyel arz baskıları oluşabilir. İlk kaynak, meşhur Mt. Gox iflas davasından beklenen dağıtım. Bu dağıtımın, piyasaya yaklaşık 9.6 milyar dolar değerinde Bitcoin sürülmesi anlamına gelebileceği öngörülüyor. İkinci kaynak ise, son DMM hack olayı. Yaklaşık 305 milyon dolarlık ek arz yaratabilecek bu olay da Bitcoin üzerinde baskı oluşturabilecek etkenler arasında yer alıyor.

Uzun süredir Bitcoin topluluğunun gündeminde yer alan Mt. Gox davası ve kurtarılan Bitcoinlerin potansiyel dağıtımı, piyasayı etkileyebilecek önemli bir olay olarak değerlendiriliyor. Benzer şekilde, son DMM hack saldırısı da Bitcoin üzerindeki potansiyel arz baskısını artıran bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

QCP Capital’in analizinde Ethereum için ise boğa piyasası beklentisi yer alıyor. Şirket, Ethereum spot ETF’lerinin Haziran ayında beklenenden daha erken işlem görmeye başlayabileceğini öngörüyor. Bu öngörü, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) başvuru sahiplerini 31 Mayıs’a kadar S-1 formlarını sunmaya çağırmasını takiben gerçekleşti.

QCP Capital, bu gelişmenin uykulu bir piyasayı hazırlıksız yakalayabileceğine ve özellikle Ethereum için yükseliş trendinin başlayabileceğine inanıyor. Analistlere göre Ethereum spot ETF’lerinin piyasaya sürülmesi, Ethereum’a olan talebi potansiyel olarak artırarak fiyatına olumlu bir destek sağlayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir