Kriptolar:
30427
Bitcoin:
$61.662
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.23
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.22
Korku & Açgözlülük:
40 / 100
Bitcoin:
$ 61.662
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Analistler, Ayı Piyasası Sinyalleri Nedeniyle Bitcoin’in $52,000’a Düşebileceğini Söylüyor

ayı vs boğa, bitcoin

Kripto araştırmacısı Justin Bennett‘e göre, Bitcoin daha da düşerek $52,000 seviyelerine gerileyebilir. Bennett’in 21 Haziran’da X’te paylaştığı çalışmasına göre, Bitcoin önemli destek seviyelerini kırarak yükselişten düşüşe geçiş yapıyor.

Ayı Göstergeleri ve Piyasa Dengesizlikleri

Bennett’in yaklaşımını kullanarak, son birkaç gündeki Bitcoin fiyat dinamiklerine odaklanmak, fiyatın destek ve direnç seviyeleri arasında net bir eğilim göstermeden sınırlarda kaldığını ortaya koyuyor. Bitcoin, Ekim 2023’ten itibaren uzanan belirgin bir trend çizgisini geçtiği için negatif bir bölgede bulunuyor. 26 ve 27 Şubat’taki sapmalar, önceki dönemlere göre daha az birikim ve daha fazla satış baskısı gösteriyor.

İlginizi Çekebilir:BtcTürk’e Siber Saldırı Şoku: Neler Oldu, Hangi Adımlar Atıldı?

Bennett, $56,500’nin altındaki derinliğin, bir hisse senedi için olasılık setinin boyutunu artırdığını iddia ediyor. Yatırımcı, piyasanın daha fazla trafik alanına veya alım satımın yoğunlaştığı bölgelere göç etme eğiliminde olduğunu öne sürerek, Bitcoin fiyatının $60,000’in altına düşme olasılığının daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Boğa Tersine Dönüş Potansiyeli

Bennett, Bitcoin’in $72,000’nin üzerine çıkması durumunda likiditeyi daha yüksek fiyatlarda yakalayarak pozitif bir dönüş olasılığını not ediyor. Ancak, mevcut piyasa durumu göz önüne alındığında bu olasılığı daha az muhtemel görüyor. “Kripto paralara 2020’de girdiğimden beri destekliyorum, ancak gerçekler gerçek olarak kalır. Bennett, kripto paraların uçuruma sürüklenmesini engelleyen tek şeyin borsa olduğunu ve grafiğin korkunç göründüğünü” söyledi.

Yatırımcı Duyarlılığının Değişmesi ve Ethereum’un Yükselişi

Diğer uzmanlar, örneğin kripto araştırmacısı Ali Martinez, yatırımcılar tarafından Bitcoin talebinde azalma eğilimi fark etti. Martinez, talep değişikliğinin bir göstergesi olarak, borsaya bağlı zincir üstü işlemlerin önemli ölçüde düştüğünü ve Bitcoin ağının eskisi kadar aktif olmadığını belirtti. Martinez, sosyal medya mentionları ve Ethereum Spot ETF beklentilerine dayanarak, yatırımcıların şimdi daha fazla Ethereum’a dikkat ettiğini iddia ediyor. Bu, Ethereum piyasasına çok miktarda para getirebilir ve bu nedenle fiyatın yükselmesi muhtemeldir.

Martinez, Bitcoin’i $60,000’in üzerinde işlem görmesinden $54,930 seviyelerine kadar düşeceği konusunda karamsar tahminlerde bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir