Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$95.366
% 2.23
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.366
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Analistler: Altın Fiyatını Yakında Bu Seviyelerde Bulabiliriz!

Merkez bankalarının 2022’deki altın talebi dikkat çekiyor. Bununla birlikte, Dünya Altın Konseyi’nin son raporuna göre, resmi rezervler alıcılar ve satıcılar arasında ‘dolambaçlı’ bir seyir izliyor. Bununla birlikte bazı analistlere göre, merkez bankalarının talebi altını 3.000 dolara itebilir.

“Merkez bankalarının aylık altın faaliyeti az sayıda bankayla ilgili”

Pazartesi günü, World Gold Council (WGC), Nisan ayında küresel rezervlerin 19,4 ton artmasıyla merkez bankalarının yine değerli metal net alımları olduğunu söyledi. WGC’de Kıdemli Analist Mukesh Kumar, son raporda, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Şimdiye kadar 2022’de merkez bankalarının aylık altın faaliyeti, oldukça az sayıda bankayla bağlantılı net alımlar ve satışlar arasında gidip geldi. Bu nedenle, bunlardan herhangi bir önemli alım veya satım, belirli bir ayda dengeyi bozabilir.

Türkiye de altın rezervlerini artıran ülkeler arasında bulunuyor

En son rezerv verilerine göre, Nisan ayında başlıca alıcılar dört merkez bankasıydı. Özbekistan 8,7 ton sarı metal satın aldı; Kazakistan altın rezervlerini 5,3 ton artırdı. WGC, bunun her iki ülke için bu yılki ilk artış olduğunu ve üç aylık ardışık satışların ardından geldiğini belirtiyor.

Türkiye bu yıl külçe alımına 5,6 ton daha ekleyerek devam etti ve altın rezervlerini %27,8’e karşılık gelen 436,7 tona çıkardı. Son olarak, Hindistan altın stoklarını 0,9 tondan 761,3 tona yükseltti. Satış tarafında, Almanya Nisan ayında WGC’nin muhtemelen madeni para basımıyla ilgili olduğunu söylediği 0,9 ton altın sattı. Hem Meksika hem de Çek Cumhuriyeti 0,1 ton altın sattı.

Ayrıca Çek Cumhuriyeti altınını satmasına rağmen, yeni atanan merkez bankası başkanı Aleš Michl, ülkenin altın rezervlerini 100 tona çıkarmayı planladığını söyledi.

“Bu durum, merkez bankalarını altın varlıklarını artırmaya sevk ediyor”

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Rusya’nın devam eden Ukrayna işgali nedeniyle bu yıl merkez bankası altın talebi yeni bir ilgi görüyor. Sonuç olarak, ABD öncülüğünde Batılı ülkeler, Rusya’ya karşı önemli yaptırımlar uyguladılar. Piyasa analistlerine göre, ABD dolarının silah olarak kullanılması, bazı merkez bankalarını değerli metal varlıklarını artırmaya ve ABD dolarından uzaklaşarak çeşitlendirmeye sevk edebilir.

Yakın tarihli bir raporda, Société Générale’deki analistler, gelişmekte olan ülke merkez bankalarının değerli metal talebindeki yükü yönetebileceğini söylüyor. Analistler raporda, şu hususlara dikkatleri çekiyor:

Rusya’nın bazı merkez bankası rezerv varlıklarının şu anda dondurulması, çoğu merkez bankasının varlık tahsislerini ‘dolarize etme’ arzusunu ifade ettiği bir bağlamda, Hazineler de dahil olmak üzere bazı USD bazlı holdinglerin doğasında bulunan riskleri vurguluyor. Düşük başlangıç ​​noktalarından itibaren, OECD üyesi olmayan ülkeler altın varlıklarını artırdı. Ancak OECD ülkelerine kıyasla önemli ölçüde yetersiz yatırım yapıyorlar.

Analistler, doğrusal bir mantıkla, OECD dışı merkez bankalarının altın varlıklarını %5 artırması durumunda (teoride, OECD merkez bankalarına karşı şu anki çok düşük ağırlıkları göz önüne alındığında çok daha yükseğe çıkabilirler) bunun 475 ton altına eşdeğer olacağını belirtiyor.

“Merkez bankalarının talebi, altını 3.000 dolara itmede önemli bir itici güç olabilir”

Buna ilaveten Lombardi Financial araştırma analisti Moe Zulfiqar, artan merkez bankası talebinin altını 3.000 dolara itmede önemli bir itici güç olabileceğini söylüyor. Analist, tahminini şu şekilde açıklıyor:

Dünya daha kutuplaştıkça ve para birimleri sorgulanırken merkez bankalarının altına ihtiyacı var. Sarı metal, para birimi devalüasyonu ve kriz zamanlarında serveti koruma geçmişine sahiptir. Merkez bankaları bunu iyi biliyor. Rezervlerinde çok fazla döviz bulunduruyorlar ve oynaklığa karşı korunmak için çok fazla altına ihtiyaçları olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir