Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.826
% 1.65
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.826
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Analistler: Altın Fiyatı, 3. Çeyrekte Bu Seviyelerde Olabilir!

Altın fiyatı haftayı yaklaşık %2 düşüşle kapattı. Bununla birlikte, pek çok değerli metal yatırımcısı, fiyat hareketini büyük bir zafer olarak görüyor. Çünkü, altın yaklaşık 30 yıldaki en agresif Federal Rezerv’e karşı ayakta kalmayı başardı.

Şahin Fed’e rağmen altın fiyatı, nispeten değişmeden kaldı

ABD enflasyonu geçen ay 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yüzden, Federal Rezerv’in bu hafta faiz oranlarını 75 baz puan artırmaktan başka seçeneği yoktu. Aynı zamanda merkez bankası, faiz oranlarının bu yılın sonunda potansiyel olarak %3,5’e yükseleceğini ve 2023’te %4,00’e ulaşacağını öngördüğü için daha agresif adımlar attı. Ayrıca, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, enflasyonun ekonomi için en büyük tehdit olmaya devam ettiğini söyledi. Bunun üzerine, piyasalar gelecek ay 75 baz puanlık bir hamle daha fiyatlamaya başladı.

Bu şahin duyguya rağmen, altın fiyatı geçen ay için kritik bir psikolojik seviye olan 1.850 doların hemen altında haftayı kapattı. Genel olarak, altın fiyatı haftayı negatif bölgede kapatsa da hisse senetlerinden daha iyi performans göstermeye devam ediyor. S&P 500, ayı piyasası bölgesinin derinliklerine düştüğü için haftalık %5’lik bir kayıp gördü. Altın fiyatı bu yıl şimdiye kadar nispeten değişmeden kalırken, geniş borsa endeksi yaklaşık %23 düştü.

“Fed ne yaparsa yapsın, altın kazanacak”

Piyasadaki oynaklık, altının Federal Rezerv’in agresif para politikası sıkılaştırması karşısında yerini korumasının önemli nedenlerinden biri. Enflasyon yükselmeye devam ediyor. Öte yandan Fed’in şahin duruşu, ekonominin resesyona girme risklerini artırıyor.

State Street Global Advisors Baş Altın Stratejisti George Milling-Stanley, bu yılın başlarında altının Fed’den korkacak hiçbir şeyi olmadığını söyledi. Stratejist ayrıca, bunun doğru olduğunu kanıtladığını kaydetti. Milling-Stanley, bu hafta, Fed ne yaparsa yapsın altının kazanacağını vurguladı.

Bir yatırımcının ne kadar altına sahip olması gerektiği konusunda da Milling-Stanley, görüşlerini açıkladı. Stratejist, araştırmaların bir portföydeki optimal altın seviyesinin %10 civarında olduğunu gösterdiğini söyledi. Ayrıca çalkantılı zamanlarda bu seviyenin iki katına çıkabileceğini hatırlattı. Ve Milling-Stanley, “Bunlar çalkantılı zamanlar değilse, o zaman ne olduğunu bilmiyorum” dedi.

Societe Generale, üçünü çeyrek için 2.000 dolar üstü altın fiyatı bekliyor

Piyasadaki tek iyimser analist Milling-Stanley değil. Societe Generale’deki emtia analistleri, altın fiyatlarının üçüncü çeyrekte 2.000 doların üzerine çıkmasını muhtemel görüyor. Analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Para ve maliye politikasının sıkılaşmasını bekliyoruz. Ancak enflasyon kadar hızlı olmasa da, çok yakın vadede hala altın konusunda destekleyiciyiz.

Bitcoin ve altın arasındaki en iyi değer deposu tartışması son buldu!

Son olarak, en iyi değer deposu olarak altın ve Bitcoin arasındaki tartışma sona ermiş görünüyor. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere Celsius Network platformundaki tüm işlemleri durdurdu. Bu açıklamanın ardından, kripto para piyasaları için hiç de iyi bir hafta olmadı. Bununla kıyaslandığında altının iyi bir performans gösterdiğini söylemek mümkün.

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin çok acı çekti. Lider kripto hafta sonu psikolojik destek olan 20 bin doları kırdı. Hatta bununla kalmadı ve 18 bin doların altına sarktı. Basın zamanında biraz toparlandı ve 19 bin doların üstüne çıktı. Öte yandan BTC, yılbaşından bugüne kadar %60’ın üzerinde değer kaybetti. Bazı analistler, artan faiz oranları piyasa likiditesini azalttığı için kripto piyasasında daha fazla acı bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir