Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$66.405
% 7.85
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 66.405
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Analist Duyurdu: Bitcoin Bu Tarihte Dibe Vuracak!

Tanınmış kripto para analistlerinden biri, Bitcoin (BTC)’in 2015 ve 2018 ayı piyasalarındaki fiyat hareketini karşılaştırdı. Karşılaştırmaları sonucu, Bitcoin’in yakında dibe vuracağına inanıyor. İşte detaylar…

Rekt Capital’den birkaç aylık dip çağrısı

Anonim kripto analisti Rekt Capital geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in aşırı satım sinyali verdiğini söyledi. Buna rağmen, kripto para biriminin fırtınalı bir atmosferde ticaretine devam edeceğini tweetledi. Rekt Capital, bir süre için Bitcoin’in değişken fiyat hareketinin devam edebileceğini düşünmekte. Ancak bu anların, fiyatın aşırı satıldığına dair birkaç veri bilimi modelinin gösterdiği gerçeklerin yerini almadığını belirtiyor. Ayrıca analist, Bitcoin’in ay için göreceli güç endeksinin (RSI) 2015 ve 2018 ayı piyasası aralığının altına düştüğü görüşünde.

Göreceli Güç Endeksi (RSI), bize varlığın fiyat hareketini söyleyen bir ölçüm göstergesidir. Ne zaman negatif bir RSI olursa, bir düşüş piyasasında olduğumuzu gösterir. Analizini açıklayan Rekt Capital, RSI’nin Temmuz ayı için yukarı çıktığını iddia ediyor. Ancak analist, bu yükselişin hareketi 2015 ve 2018 ayı piyasasına çevirebileceğini öngörüyor. Seviyeyi yeni bir direnç bariyeri haline getirebileceğini tahmin ediyor. Öte yandan, amiral gemisi para biriminin kısa vadeli görünümü daha düşük duruyor. Bu nedenle stratejist, Bitcoin’in birkaç ay içinde bir dip oluşturacağını düşünüyor.

Bitcoin (BTC)’de ayı döngüsü devam edecek mi?

Analist, Bitcoin halving’i için sadece 650 gün kaldığını belirterek analizini sonlandırıyor. Önceki kayıtlara göre Bitcoin, halvinge 517-547 gün kala bir dip oluşturdu. Bu nedenle, Rekt Capital, tarih tekrar ederse, öncü kriptonun bir dip oluşturması için sadece 100-150 gün kaldığını söylüyor. Analiste göre, mevcut durum için en etkili yaklaşım, uzun süreli konsolidasyon veya toparlanma rallisidir.

Bu sırada, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, ünlü yatırım bankası JPMorgan, BTC için öngörüsünü paylaştı. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki bankanın stratejistleri tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir nota göre, Bitcoin üretim maliyeti Haziran 2022’nin başında 24.000 dolardan şu anda 13.000 dolara düştü. Rapor, büyük düşüşün dijital varlığın fiyatına zarar verebileceğine işaret etti.

Stratejistler ayrıca, üretim maliyeti tahminindeki düşüşün neredeyse tamamen Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi verilerine göre elektrik kullanımındaki düşüşten kaynaklandığını belirtti. Bankacılık devi, hareketin madencilerin, daha az verimli madencilerin toplu bir göçü yerine daha verimli madencilik teçhizatları kurarak kârlılığı sürdürme çabası olduğunu savundu. Ancak bu hareket, Bitcoin fiyatındaki herhangi bir kazanç için önemli bir engel oluşturabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir