Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$95.695
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.695
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Altın ve Bitcoin O Gelişmeyi Bekliyor! “Bu Seviyelere Düşebiliriz”

Altın fiyatı, aşırı satım RSI ortasında ayıların yakındaki desteğe saldırmasıyla yedi haftanın en düşük seviyesi civarında bulunuyor. Ekonomik yavaşlama korkuları yoğunlaştıkça ABD doları yukarı yönlü ivme kazanıyor. Bu durum, altını olumsuz etkiliyor ve getiriler düşüyor. Geçtiğimiz gün açıklanan tüketici endeksi verilerinin ardından bugün, altın ve BTC fiyatlarını etkileyecek yeni bir veri açıklanacak. ABD PMI’ı, enflasyonu çevreleyen güncellemeler, durgunluk önemli olacak. İşte detaylar…

Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatı (XAU/USD), Avrupa’da Cuma sabahı erken saatlerde yaklaşık 1.797 dolar ile Mayıs ayının başından bu yana en düşük seviyelerine gerilerken kaygan zeminlerde duruyor. Bu sırada, sarı metal, artan enflasyon ve ekonomik yavaşlama korkuları arasında art arda beşinci gün düşüyor. Riskten kaçınma havası, esas olarak Rusya-Ukrayna krizi ve Çin’in yinelenen COVID canlanması nedeniyle son zamanlarda yaşanan arz sıkışıklığından ve fiyatlardan ipuçları alıyor.

Olumsuz duygu, piyasaları ABD dolarına ve tahvil alımına yönlendiriyor ve bu da altın fiyatını boğuyor. Bununla birlikte, ABD Dolar Endeksi (DXY), piyasa duyarlılığının büyüme korkuları üzerine kötüleşmesiyle,  yükseliş yaşıyor. DXY 12 günün en yüksek seviyesinden geri döndü. Perşembe gününün 104.75 civarında, 104.80 yakınlarında iki günlük bir yükseliş trendini yakaladı.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Perşembe günü, ABD’nin olumsuz kişisel harcamalar verileri geldi. Ayrıca Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesinin yumuşak baskıları, dünyanın en büyük ekonomisinin sağlığına ilişkin endişeleri artırdı. ABD dolarını boğdu. Doların önceki düşüşünün, gösterge 10 yıllık tahvil kuponlarının kapanışta %3,01’e toparlanmadan önce %3,0’ın altına düşmesi  ile bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Dikkat edilmesi gereken veriler hangileri?

S&P 500 Vadeli İşlemleri, mevcut havayı tasvir ediyor. Beş günlük bir düşüş trendini işaretleyerek yüzde 0,80 düşüyor. ABD 10 yıllık Hazine tahvilleri, Asya seansının erken dönem toparlanmasını tersine çevirdi. Üç haftanın en düşük seviyesini tazeleyerek yüzde 2.967’ye geri döndü. Risk katalizörleri altın traderlarının izlemesi gereken anahtar olarak görülüyor. Aynı zamanda, önceki 56.1’e karşı 55.0 beklenen Haziran ayı ABD ISM İmalat PMI’ı da göz önünde bulunduruluyor. Ayrıca uzmanlara göre, Haziran ayı için Euro Bölgesi kilit enflasyon göstergesi olan Uyumlaştırılmış Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (HICP) ilk verileri de önemli olacak.

Bitcoin ve altına yönelik analiz: Neler olacak?

Analist Anıl Panchal’a göre altın fiyatı, 1.807 dolar civarındaki bir aylık yatay desteği kırdıktan sonra geride kalmaya devam ediyor. Düşüş eğilimine güç katan şey, 1.800 dolarlık eşiğin aşağı yönlü kırılmasıdır. Bununla birlikte, ayılar 1.775 dolar civarında bir aylık azalan bir destek hattını hedeflemeden önce 1.786 dolara yakın görünüyor. Bu arada, düzeltici geri çekilme, üç haftalık azalan trend çizgisini hedeflemek için 1.807 dolarlık desteğe dönüş direncinden onay gerektiriyor.

Peki, altın ile PMI endeksi arasındaki bağlantı nedir? Yüksek PMI’ın, ABD ekonomisinin genişlediği anlamına geldiğini düşünülüyor. Bunun da altın fiyatları için olumsuz bir harekete neden olması bekleniyor. Düşük PMI ise sarı metali destekliyor, çünkü ekonomik daralmaya işaret ediyor. Şu sıralar altın ile ters bir korelasyon sergileyen Bitcoin’in ise, PMI’ın düşük gelmesi durumunda düşüş yaşayabileceğini, yüksek gelmesi durumunda ise yükselebileceğini söyleyebiliriz. Ancak fiyatların tam olarak nasıl hareket edeceğini zaman gösterecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir