Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.001
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.001
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Altın Kâhini, Tarih Bile Verdi: Bu Seviyeleri Bekliyorum!

Önümüzdeki hafta boyunca, yatırımcıların radarında ABD Merkez Bankası (FED)’nın toplantıları yer alacak. 2021’in son toplantısında faiz artırımına erken gidileceğinin haberini veren FED’in, bu sefer faiz artırımını gerçekleştirmesi bekleniyor. Pek çok yatırımcının da altın piyasalarında pozisyon almadan bu toplantının sonuçlarını izlediği düşünülüyor. 26 Ocak’ta yapılacak olan bu açıklamaların öncesinde, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, değerli metale yönelik düşüncelerini aktardı. coinmuhendisi.com olarak detayları paylaşıyoruz…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı: Gram altının yükselişi sınırlı olacak

FED açıklamalarının önemine dikkat çeken İslam Memiş, FED kararı sonrasında gram altının sınırlı bir şekilde yükseliş yaşayacağını kaydediyor. Gram altının dolar kurundaki geri çekilme sonucu 785 liraya gerilediğini, ardından dolardaki yükseliş ile 790 liraya yükseldiğini söylüyor. FED kararının ardından altının 780-820 lira aralığına yerleşebileceğini öngören uzman isim, bunun ardından ons altında geri çekilme yaşanması sonucu gramdaki değer artışının sınırlı kalacağını düşünüyor.

Yatırımcıların sepetinde yüzde 25’lik bir gram altın alımı yapabileceğini söyleyen İslam Memiş, yine de bunun için acele edilmemesi gerektiğini söylüyor. FED toplantısının ardından ons altının aşağı ya da yukarı yönlü bir kırılma yaşayarak 1.790-1.830 dolar aralığında hareket edeceğini belirtiyor. Ancak kendisi, bu hareketin aşağı yönlü olacağını düşünüyor. Ons altının 1.750 dolara kadar geri çekilme yaşayabileceğini tahmin eden uzman, bu sebeple dolarla altın alınmasının kolaylaşacağını ifade ediyor. Bu sırada ons altının fiyatı Cuma gününü 1.829 dolardan, gram altın ise 790 liradan kapattı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir