Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.844
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.844
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Altın İçin Gelecek Tahmini: Yatırımcılar Ne Beklemeli?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yarattığı tahribat hız kesmeden devam ediyor ve artık küresel ekonomi üzerinde önemli etkiler yaratmaya başlıyor. Bazı ekonomistlere göre küreselleşmenin sonuna tanık oluyoruz. Yatırımcıların merak ettiği soru ise: Böyle bir ortamda altın nasıl bir rol oynayacak?

Sarı metal yeni ortamda önemli bir rol oynuyor

Müttefikler ve rakipler arasında Doğu Avrupa’daki çatışma sona erecek olsa bile kolay kolay çözülemeyecek sınırlar çiziliyor. Görünüşe göre altın, para birimlerinin ve emtiaların silah olarak kullanıldığı bu yeni ortamda önemli bir rol oynuyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Rusya’nın ‘dost olmayan ulusların’ enerji alımları için ruble olarak ödeme yapmasını talep etmesi, emtia piyasalarının silah olarak kullanılabileceğine dair büyüyen bir tehdit olarak algılandı. Rusya ayrıca petrol ve doğalgazı için altın ve hatta Bitcoin kabul etmek istiyor. Bazı ekonomistlere göre, zaten diken üstünde olan Avrupa, Rusya arzı durdurmaya karar verirse tam bir resesyona girebilir.

Baskı arttıkça, Avrupa Rusya’nın petrol ve gazından kurtulmak istiyor, ancak bu on yılın sonuna kadar olmayacak. Enerji yalnızca bir metadır, ancak yalnız değildir; tarım ve ana metaller de çatışmanın neden olduğu artan jeopolitik gerilimlerden etkileniyor.

Altın sağlam bir para birimi olarak parlayacak

Daha geniş resme bakıldığında, birçok ekonomist ve piyasa analisti, ulusların ABD’ye karşı savaştığı ve batılı müttefiklerinin ABD doları rezervlerini azaltmaya başladığı artan bir eğilim görüyor. Bu bir gecede olmayacak. ABD doları, toplam küresel rezerv varlıklarının yaklaşık %60’ını temsil ediyor. ABD’nin rezerv para statüsünü kaybetmesi on yıllar alabilir, ancak bu, bazı hükümetlerin ve merkez bankalarının varlıklarını şimdi çeşitlendirmesini engellemeyecek.

Altın en cazip varlık, çünkü bir değer deposu olarak görülüyor ve karşı taraf riski yok. Uluslar sadece çeşitlenerek kendilerini izole etmeye çalışmıyorlar, aynı zamanda yerel tedarik zincirlerinin gelişmesi tüketici fiyatlarının yükselmesine de yol açabilir. Artık ucuz mallar için küresel pazarlara cevap veremiyoruz ve altın, satın alma gücünü korumak isteyen tüketiciler için çekici bir varlık. Bunu zaten Rusya’da görüyoruz.

Bu hafta, Kitco’dan Anna Golubova’nın bir raporuna göre, Rusya’nın ikinci en büyük borç vereni olan devlet kontrolündeki VTB Bank, Mart ayında tüketicilere bir ton altın sattı. En çok talep gören ürün, yaklaşık 68.000 dolar değerinde bir kilogram altın külçesi. Öyle görünüyor ki kaos hüküm sürdüğü sürece, altın sağlam bir para birimi olarak parlayacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir