Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.719
% 0.20
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.719
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Altın Bu Verileri Bekliyor: İşte Görülecek Seviyeler!

Altın, başlangıçta elde ettiği tüm kazanımları kaybetti ve 1.820 dolara düştü. Commerzbank stratejistlerine göre, değerli metallerin zayıf performansında ETF çıkışları rol oynuyor. Bu ortamda piyasa analist Dhwani Mehta, altının yol haritasını çıkarıyor.

“Altın/gümüş oranı 86 civarında çok yüksek bir seviyede”

Commerzbank stratejistlerine göre ETF’lerden bir başka büyük çıkış muhtemelen altın üzerinde baskı yarattı. Bloomberg tarafından izlenen altın ETF’lerindeki varlıklar dün 6 ton kadar azaldı. Dolayısıyla, çıkışların ivmesi son zamanlarda tekrar hız kazandı. Stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bloomberg tarafından takip edilen gümüş ETF’ler son haftalarda ve aylarda önemli çıkışlar gördü. Gümüşün zayıflığı, 86 civarında çok yüksek bir seviyede olan altın/gümüş oranında da kendini gösteriyor.

“Bu verilerin sarı metali etkilemesi mümkün”

Bununla birlikte piyasalara ilginç bir iyimserlik hakim. Önceki haftanın iyimser küresel momentumu geri döndü. Bu da geniş ABD doları toparlanmasını sınırlıyor. Dhwani Mehta’ya göre, finansal piyasalar için Salı günü bir geri dönüşe işaret ediyor. Ancak Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere yatırımcılar, bu hafta yapılacak kilit NATO Zirvesi ve Fed, BOE ve ECB başkanlarından oluşan bir politika paneli öncesinde temkinli olmaya devam ediyor.

Altın, ABD Hazine tahvilleri, devam eden durgunluk korkuları ve agresif bir Fed faiz artırımı rotası arasında kademeli toparlanma moduna devam ediyor. Ancak, sarı metalde yukarı yönlü bir hareket yok. Alıcılar da temkinli olmaya devam ediyor. Çünkü bu hafta içinde bir dizi önemli ABD ekonomik verisi açıklanacak. Bu verilerin, piyasaları şahin Fed beklentilerini yeniden fiyatlandırmaya sevk etmesi muhtemel. Analiste göre, bunun da altın fiyatlarını etkilemesi mümkün.

Altın fiyatı için izlenmesi gereken önemli seviyeler

Dhwani Mehta, altının teknik görünümü için Technical Confluence Detector’u kullanıyor. Çıkan sonuçları ise şu şekilde analiz ediyor. Altın fiyatının, önceki günün en düşük seviyesi ile dört saatlik Bollinger Bandının alt bandının birleştiği 1.820 dolar civarındaki güçlü desteğe yaklaştığını gösteriyor.

Satış faizinin, ikincisinin altında hız kazanması olası. Ayrıca, önceki haftanın düşük, aylık Fibonacci %23,6 geri çekilmesi ve günlük S1 pivot noktası birleşmesinin 1.816 dolarda yakınsamasını ortaya çıkarması mümkün.

Bu arada altın boğaları için kumdaki çizgi, haftalık S1 pivot noktasında 1.813 dolarda duruyor. Bununla birlikte, boğaların 5 günlük SMA ile günlük ve haftalık Fibonacci %38,2 geri çekilme seviyesinin birleşimi olan 1.829 dolarlık bariyerin üzerinde güçlü bir dayanak bulması gerekiyor.

Boğalar için bir sonraki durak, 10 günlük SMA’da 1.832 dolarda hizalandı. Bunun üzerinde, günlük Fibonacci %61,8 seviyesi 1.835 dolarda satıcıların imdadına yetişecek. Daha da yukarılarda, haftalık Fibonacci %61,8 seviyesi ile günlük R1 pivot noktasının 1.837 dolardaki kesişimi sert direnç gösterecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir