Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$99.150
% 2.33
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 99.150
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Altın, Bitcoin ve Altcoinler İçin Haftalık Finansal Yorumlar!

Altın fiyatları, haftayı yükseliş ile kapattı. Bu haftanın en önemli gelişmeleri, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz açıklaması ve GSYİH verileriydi. Öte yandan Bitcoin ve altcoin’ler de bu açıklamalardan fayda gördü. Bitcoin, iki ayın en yüksek seviyelerine çıktı. Altcoin’ler de BTC’nin yükseliş ivmesini izledi. Peki, yakın vadede altın, Bitcoin ve altcoin’ler için katalizör olacakşeyler neler? İşte detaylar…

Altın fiyatı, haftayı yükselişle sonlandırdı

Altın fiyatı geçtiğimiz hafta yüzde 2,39’a yakın yükseldi. Bu sırada, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına yönelik hafif sert duruşuyla pozitif ivmeyi ileriye taşıdı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, ABD FED, enflasyonla mücadelede faiz oranını 75 baz puan daha artırdı. Ancak ABD FED, önümüzdeki hızlı faiz artırımına ilişkin endişeleri yatıştıran ve altın için “güvenli liman” alımını teşvik etti.

Bunun yanı sıra, dolar endeksi üst üste ikinci hafta için de zarar gördü. Bu da altın fiyatlarını destekledi. Zayıf ABD GSYİH verileri de altın fiyatlarındaki yükselişe neden oldu. Ancak yatırımcılara, önümüzdeki hafta çeşitli olaylar konusunda dikkatli olmaları tavsiye ediliyor. İşte yakın vadede altın için en önemli gelişmeler…

BoE toplantısı ve ABD iş verileri

İngiltere Merkez Bankası (BoE), Aralık 2021’den bu yana faiz oranlarını zaten beş kez artırdı. Enflasyon kırk yılın en yüksek seviyesinde seyrederken, merkez bankası zorunlu bir politika uyguladığı için yarım puanlık faiz artışı masadaki seçenekler arasında yer alıyor. Religare Broking Emtia ve Para Birimi Araştırma Başkan Yardımcısı Sugandha Sachdeva’ya göre “Buna ek olarak, BOE’nin gelecekteki rehberliği, dolar endeksinin yanı sıra pounddaki hareketleri dikte etmede çok önemli olacak.” Bu nedenle, uzmana göre, BoE altın fiyatlarını etkileyecek.

Öte yandan ABD tarım dışı maaş bordroları ve istihdam verileri, ABD’deki iş piyasasının sağlığı hakkında ipuçları sağlayacak. Fed’in ileriye dönük para politikası yolunda rehberlik edecektir. IFL Securities Araştırma Başkan Yardımcısı Anuj Gupta, konuya yönelik yaptığı açıklamalarında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Zayıf ABD GSYİH verilerinin ardından, ABD iş verileri de hayal kırıklığı yaratırsa, dolar endeksi keskin kar rezervasyonlarına tanık olabilir. 105 seviyesinin altına düşebilir. Çiftlik verimi de her geçen gün düştüğü için bu durumda, altının yatırımcıların ‘güvenli limanı’ olarak ortaya çıkması bekleniyor.

OPEC toplantısı neleri gösterecek?

Hafta boyunca dikkatler OPEC ve müttefiklerinin toplantısında olacak. Realigare Broking’den Sugandha Sachdeva’ya göre bu toplantı ayrıca ham petrol fiyatlarının gidişatını şekillendirmede çok önemli. Bu nedenle, enflasyon yörüngesi hakkında ipuçları verebilir. Uzman, “Gözler, üretim politikalarında olacak. Üyelerin çoğunun fazla yedek kapasitesi yok. Bu yüzden grubun üretimi önemli ölçüde artırması zor olacak,” dedi.

Bu hafta takip edilecek diğer gelişmeler hangileri?

Bu hafta yayınlanan veriler, ABD ekonomik büyümesinin ikinci çeyrekte mütevazı bir şekilde daraldığını gösterdi. Yeni ev satışlarına yönelik veriler, sakinleşen bir konut piyasasına işaret etti. FOMC, faizdeki art arda ikinci 75 baz puanlık artışla yüksek enflasyona karşı mücadelesini sürdürdü.  Öte yandan, son birkaç ayda, küresel ekonomik görünüme ilişkin endişeler yoğunlaştı. Dünya çapında olası durgunluk tahminleri daha yaygın hale geldi.

  • Gelecek hafta ABD’de izlenecek veriler: ISM İmalatı (Pzt), Ticaret Bilançosu (Sal), İstihdam (Cum)
  • Gelecek hafta küresel çapta izlenecek veriler: RBA Nakit Oranı (Sal), BCB Selic Oranı (Çar), BoE Banka Oranı (Per)

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir