Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.212
% 3.28
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.212
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Almanların Yarısı, Dijital Euro Kullanımına Açık

euro

Birçoğu dijital euro hakkında bilgi sahibi olmamasına veya tam olarak ne olduğunu anlamamasına rağmen, yakın tarihli bir araştırmada Almanların yarısı, dijital euro kullanabileceklerini belirtti.

Almanların Dijital Euro Kullanımına İstekliliği

Dijital euronun ek bir ödeme yöntemi olması durumunda, Deutsche Bundesbank’ın 2,012 kişiyle yaptığı 4 Haziran tarihli ankette katılımcıların %50’si, Avrupa Merkez Bankası’nın pilot merkezi bankası dijital parasını (CBDC) “kesinlikle” veya “muhtemelen” kullanabileceklerini söyledi.

Yaklaşık aynı oran “muhtemelen kullanmayacaklarını” belirtti, dörtte biri “kesinlikle kullanmayacaklarını” söyledi ve %1’i ne düşüneceğini bilmediğini ifade etti.

Ancak, katılımcıların beşte üçü dijital euro hakkında hiçbir şey duymadıklarını, okumadıklarını veya görmediklerini belirtti.

Bu İlginizi Çekebilir: Lugh, MiCA Öncesinde EURL Stablecoin İhracını Durdurdu

Geriye kalan katılımcılardan dijital euro hakkında bir şey duyanların %30’undan fazlası, dijital euronun nakiti değiştireceğine veya nakit kullanımını ortadan kaldıracağına inanıyordu; yaklaşık dörtte biri ise ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

Katılımcıların sadece %17’si, dijital euronun Eurosystem’in merkez bankası tarafından çıkarılan bir tür dijital para olduğunu ve ECB’nin, nakit gibi diğer ödeme seçeneklerine ek olarak erişilebilir olacağını kabul etti.

Daha Fazla Bilgiye İhtiyaç ve Gizlilik Endişeleri

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, anketin “hala büyük bir bilgi sağlanması gerektiğini” ortaya koyduğunu belirtti.

Katılımcıların neredeyse dörtte üçü, dijital euronun mevcut elektronik ödeme yöntemlerine göre daha iyi gizlilik sağlamasının “çok önemli” veya “önemli” olduğunu belirtti.

Katılımcıların %60’ından fazlası, dijital euronun devlet tarafından çıkarılmış olmasına ve çevrimdışı ödeme yapma seçeneğine vurgu yaparken, %70’ten fazlası CBDC’nin Avrupa altyapısına dayalı olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Nagel, “Eurosystem’in merkez bankaları, kullanıcı verileriyle ilgilenmiyor,” dedi. “Mevcut ticari ödeme çözümlerinden çok daha etkili bir şekilde,” dijital euronun gizliliği koruyacağını belirtti.

ECB, dijital euronun çevrimdışı olarak kullanılabileceğini ve işlem bilgilerinin “sadece ödeyen ve alıcı tarafından bilineceğini” belirtiyor.

Gelecek Adımlar ve Uygulama Takvimi

Şu anda planlama aşamasında olan dijital euronun, politikaların tamamlanması ve potansiyel ihraççıların belirlenmesi hedefiyle Ekim 2025’te tamamlanması planlanıyor.

Avrupa Komisyonu, Haziran ayında dijital euro için yasal bir çerçeve ve nakit kullanımını koruma planı öneren bir taslak yasa sundu.

Bundesbank’ın dijital euro girişiminden sorumlu yönetim kurulu üyesi Burkhard Balz, mevcut planların tüketicilerin “en erken 2028’de dijital euro ile ilk ödemelerini yapabilmelerini” öngördüğünü belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir