Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$60.357
% 2.77
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 60.357
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Alman Bitcoin Madencisi Northern Data, ABD’deki Yan Kuruluşları İçin Dev IPO Planlıyor

northern data

Alman Bitcoin madencilik ve bulut bilişim şirketi Northern Data AG, iki Amerikan yan kuruluşu için halka arz (IPO) planlıyor ve hedeflediği değer 16 milyar dolara kadar çıkabilir.

IPO Planları ve İlgili Varlıklar

1 Temmuz tarihli Bloomberg haberine göre, Northern Data yetkilileri halka arz için çeşitli danışmanlarla görüştü ve 2025’in ilk yarısında bir teklif sunmayı planlıyor. Şirket, bulut bilişim ve veri merkezi kolları olan “Taiga” ve “Ardent” işlerini Nasdaq’ta listelemeyi planlıyor. Northern Data’nın Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Peak Mining’in ayrı bir listeleme görebileceği Kasım ayında analistlere ve yatırımcılara bildirilmişti.

Bu İlginizi Çekebilir: Wall Street Devlerinden Kripto Paralara Dair Kritik Yorum: ABD Seçimlerine Yön Verecekler!

Fiyatlandırma ve Pazar Konumu

Görüşler hala gelişme aşamasında ve planlar değişebilir, ancak kaynaklara göre bankalar IPO için 10 milyar ila 16 milyar dolar arasında bir değer önerdiler. 2009 yılında Almanya’da Northern Bitcoin AG olarak kurulan Northern Data Group, Taiga, Ardent ve Peak Mining olmak üzere üç iş koluna sahip ve pazar değerine göre Avrupa’nın en büyük Bitcoin madencisidir. Peak Mining, ABD Bitcoin madencilik bölümü, 700 megavatlık yüksek performanslı bilgisayar veri merkezleri geliştiriyor ve nihayetinde 40 exahash sağlayacak.

Peak Mining, proof-of-work’ten proof-of-stake’e geçiş yapıldığında Eylül 2022’de Ethereum ağ madenciliğine odaklanmıştı, ancak ardından Bitcoin’e geri döndü.

Yapay Zekaya Genişleme ve Finansman

Bitcoin madencilik endüstrisinde kar marjları azalırken, Northern Data, Core Scientific, TeraWulf ve Hut 8 Corp gibi birçok Bitcoin madencisi yapay zeka pazarına girdi. Madencilik ve yapay zeka operasyonlarındaki gelişmeleri desteklemek için Northern Data, Kasım 2023’te stablecoin ihraççısı Tether’dan toplam 610 milyon dolar kredi finansmanı sağladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir