Kripto para toplantısının ardından açıklama yapan Mustafa Elitaş, bir an önce yasanın çıkarılması gerektiğini ifade etti.
Kripto Para Plaftormu’yla TBMM’de biraraya geldik. İlk tohumu ektik,beklentileri aldık, bundan sonra kripto para alanında digital dünyada ne gibi adımlar atacağımızı tartıştık. Bürokratlarımızın da hazır bulunduğu toplantımız oldukça verimli geçti. #TBMMkripto #kriptopara pic.twitter.com/RC7Uu60XMq
— 🇹🇷Mustafa Elitaş🇹🇷 (@mustafaelitas) December 29, 2021
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto paralarla ilgili yasal düzenlemelere ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi. Elitaş konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Bir an önce yasa çıkarılacak. Teknik çalışmalar yapılıp ortak noktada buluşulacak. Sistem nasıl rahat yürüyecek bunu değerlendirdik. Geniş bir tanımlama oluşturulacak.
Sistemin önündeki engellerin kaldırılması, regülasyonların bulunmadığı ülkelerde bu konuda aracı olabilecek kişilerin de Türkiye’de faaliyetlerine devam etmeleri konusunda faydalı olacağı konusunu gündeme getirmiş oldular.
Parlamento bugün çok önemli bir işlev yaptı. Parlamento temsilcileri ve konunun tarafları ile birlikte taslak üzerinde fikir alışverileri yapıldı. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Muhtemelen önümüzdeki günlerde AK Parti olarak bir araya gelip konuyu değerlendireceğiz.
NFT gibi koleksiyonların düzenleyici sisteme girmesi için geniş kapsamlı bir düzenleme olması gerektiği kanaatine vardık.
Detaylar geliyor…
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.


