Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.868
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.868
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

ABD’den 5 Milyon Dolarlık Ödül: OneCoin Kurucusu Ruja Ignatova İçin Büyük Av Başladı

Kripto,OneCoin,Ponzi,Sebastian Greenwood

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2017 yılında Atina’da kayıplara karışan OneCoin’in kurucusu Ruja Ignatova‘nın yakalanmasına veya mahkum edilmesine yol açacak bilgiler karşılığında 5 milyon dolarlık ödül sunuyor.

Bakanlık, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Transnational Organized Crime Rewards Program kapsamında Ignatova’ya yönelik ödülün 250.000 dolardan 5 milyon dolara çıkarıldığını duyurdu. Haziran 2022’de FBI’ın En Çok Arananlar Listesi’ne eklenen Ignatova, tarihin en büyük saadet zincirlerinden birini yönetmekle suçlanıyor.

OneCoin: Tarihin En Büyük Kripto Dolandırıcılığı

Bulgaristan’da yetkililer, 2014’ten 2017’nin başlarına kadar yatırımcılardan yaklaşık 4 milyar dolar çalan OneCoin kripto para saadet zincirindeki rolü nedeniyle Ruja Ignatova hakkında iddianame hazırladı. OneCoin, yatırımcılara sahte tokenlar sunan bir promosyon ağı aracılığıyla faaliyet gösterdi.

Ancak gerçekte herhangi bir blockchain üzerinde işlem yapmıyordu. Ignatova ve ekibi, sahte coinler üreterek ve yatırımcıları manipüle ederek büyük bir dolandırıcılığa imza attı. ABD Dışişleri Bakanlığı, OneCoin’i “Tarihin en büyük küresel dolandırıcılık şebekelerinden biri” olarak tanımlıyor.

Ignatova’nın Gizemli Kayboluşu

Almanya vatandaşı olan Ignatova, ABD, Almanya ve Hindistan’da çeşitli suçlamalarla karşı karşıya. Birçok eski OneCoin ortağı, zincirdeki rolleri nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı. Geçen yıl, OneCoin’in diğer kurucusu Karl Greenwood, 20 yıl hapis ve 300 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Projenin avukatlarından Irina Dilkinska ve Mark Scott da hapis cezası aldı. Ruja Ignatova, 2017 sonbaharında ABD’de iddianame hazırlandıktan kısa bir süre sonra kayboldu ve en son Bulgaristan’ın Sofya şehrinden Atina’ya giden bir uçakta görüldü. FBI, Ignatova’nın plastik cerrahi ile görünümünü değiştirmiş olabileceğini veya Orta Doğu ya da Doğu Avrupa’da Alman pasaportu ile seyahat ediyor olabileceğini düşünüyor.

İlginizi Çekebilir: Avustralya 7News YouTube Kanalı, Deep Fake Elon Musk Kullanarak Kripto Dolandırıcıları Tarafından Ele Geçirildi

Ölüm İddiaları ve Söylentiler

Ignatova’nın öldürülmüş olabileceğine dair söylentiler de dolaşıyor. 2023 yılında bir Bulgar medya kuruluşu, Ignatova’nın 2018’de Yunanistan’ın İyonya Denizi’nde bir Bulgar uyuşturucu baronu tarafından öldürüldüğünü iddia etti ancak bu iddia doğrulanmadı.

ABD’nin sunduğu bu ödül, tarihin en büyük dolandırıcılık şebekelerinden birinin baş sorumlusunu adalet önüne çıkarmak için atılan büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Ruja Ignatova’nın akıbeti hala bir gizem olarak kalmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir