Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$57.662
% 4.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 57.662
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

ABD Spot Bitcoin ETF’leri Üç Haftanın En Yüksek Girişini Kaydetti

ABD spot Bitcoin exchange-traded fonları (ETF’leri), 1 Temmuz Pazartesi günü toplam 129,45 milyon dolarlık net giriş ile yatırımcı ilgisinde artış yaşıyor. SosoValue verilerine göre, bu beşinci gündür pozitif akış yaşanıyor ve 7 Haziran’dan bu yana görülen en yüksek günlük giriş miktar.

Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Trust’ı (FBTC) 65 milyon dolarlık girişle liste başı çekerken, Bitwise Bitcoin ETF (BITB) ise 41 milyon dolarlık giriş kaydetti. Ark Invest ve 21Shares’ın ARKB fonu 13 milyon dolarlık net giriş bildirdi. Invesco, Galaxy Digital, VanEck ve Franklin Templeton fonları ise yaklaşık veya 5 milyon doların altında daha küçük miktarlarda giriş gördü.

Net varlık değeri açısından en büyük iki spot Bitcoin ETF’si olan BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust (IBIT) ve Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) Pazartesi günü herhangi bir giriş kaydetmedi.

İlginizi Çekebilir: Ant Group, Kayıtlı Sermayesini 288.9 Milyon $’a Çıkardı

Tüm 11 Bitcoin ETF’si için toplam işlem hacmi Pazartesi günü 1,36 milyar dolara ulaştı. Bu ETF’ler, Ocak ayındaki lansmanlarından bu yana toplam 14,65 milyar dolarlık net giriş biriktirdi.

Bitcoin ETF’leri için olumlu haberlere rağmen, Bitcoin’in fiyatı son 24 saatte hafif bir düşüş (%0,3) yaşadı ve yazım sırasında 63.094 dolara geriledi (The Block verilerine göre). Geçen haftaki 60.000 doların altındaki düşük noktasından toparlansa da, Bitcoin Haziran başındaki 71.000 doların üzerindeki zirve fiyatından hala önemli ölçüde düşük.

QCP Capital ve Coinbase analistleri, hem Bitcoin hem de Ethereum’un tarihsel olarak Temmuz ayında daha iyi performans gösterme eğiliminde olduğuna dikkat çekerek, önümüzdeki ay potansiyel bir fiyat artışı olabileceğini öne sürüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir