Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.847
% 3.59
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.847
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

ABD Seçmenleri Arasında Bitcoin İlgisi Artıyor

amerika 2024 seçimleri bitcoin grayscale

Bir varlık olarak olgunlaşmasıyla, bitcoin giderek daha fazla ABD vatandaşının ilgisini çekiyor. Grayscale’in en son anketi, konunun yaklaşan Kasım seçimlerinde önemini vurgulayarak, Amerikalı seçmenlerin %47’sinden fazlasının portföylerinde kripto para bulundurmayı planladığını ortaya koydu.

Ankete göre, seçmenlerin %32’den fazlası, kripto paraları bir yatırım aracı olarak öğrenmeye daha açık olduklarını belirtti. Seçmenlerin %28’inin yaklaşan ABD seçimlerinde en acil sorun olarak enflasyonu belirlemesi, bu durumu açıklamaya yardımcı olabilir.

Ankete göre, jeopolitik belirsizlik, tartışmalı siyasi tartışmalar ve devam eden enflasyon nedeniyle daha fazla ABD’li seçmen bitcoin arayışına giriyor, ancak token ile ilgili önemli olaylar arasında spot bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanması yer alıyor.

İlginizi Çekebilir: Trump ve RFK Jr. Liberteryen Kongresinde Konuştu

Grayscale, “Kripto para birimlerinin 2024 seçimlerinde adaylar ve ofis için hazırlanan tüm ofisler tarafından giderek daha fazla dikkate alınacağı açık görünüyor” dedi.

ABD’nin dünya çapındaki kripto yarışında lider bir konum oluşturması gerektiğini belirten eski Başkan ve 2024’ün önde gelen Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, son zamanlarda ABD kripto ekonomisine desteğini açıkça ifade etti.

Trump’ın kripto para birimlerine verdiği desteğe yanıt olarak, milyarder Mark Cuban, mevcut kripto düzenlemesinin 2024 seçimlerinin sonucunu etkileyebileceğini belirtti. Cuban, X platformunda yaptığı bir paylaşımda, “Eğer Joe Biden kaybederse, büyük ihtimalle Gary Gensler ve SEC’e teşekkür edebilirsiniz” dedi.

Trump’ın kripto yanlısı açıklamasından önce, Grayscale’in anketi, seçmenler arasında kripto sektörünü en çok hangi partinin desteklediği konusunda bölünmüş görüşlerin olduğunu ortaya koydu. Eşit oranda, seçmenlerin %30’u Demokrat ve Cumhuriyetçi partilerin kripto politikaları hakkında en olumlu görüşlere sahip olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

ABD Seçmenleri Arasında Bitcoin İlgisi Artıyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Joe Biden, SEC'in Kripto Yasasını Veto Etti - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Coinbase'ten Fairshake SuperPAC'e 25 Milyon Dolarlık Destek - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir