Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.655
% 2.82
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.655
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

ABD İstihdam Verileri Sonrası Kripto Piyasasında Düşüş!

ABD İstihdam Verileri Sonrası Kripto Piyasasında Düşüş!

ABD’nin 7 Haziran’da açıkladığı istihdam istatistiklerinin beklentileri aşmasının ardından, Bitcoin, Ethereum ve genel altcoin piyasasında bir düşüş yaşandı. Ancak yatırımcılar, bu düşüşün yükseliş trendi başlamadan önce geçici bir “silkelenme” olduğunu düşünüyor.

Piyasa Tepkileri ve Analist Görüşleri

Anonim kripto yatırımcısı Il Capo of Crypto, 7 Haziran’da 848,000 takipçisine yaptığı paylaşımda, “Destek seviyelerine güçlü bir satış. Altcoinler daha fazla zarar gördü” dedi. Bu durumu, yatırımcıların genellikle piyasa veya ekonomik belirsizlikler nedeniyle eşzamanlı olarak satış yaptığı bir “silkelenme” olarak nitelendirdi.

ABD İstihdam Durumu Özet Raporu, aynı gün beklenenden daha yüksek bir iş artışı gösterdi. Bu durum, kripto analistlerinin düşen bir istihdam raporunun enflasyonu düşürme kararını zorlayacağı ve Bitcoin’in yeni zirvelere ulaşacağı yönündeki tahminlerini boşa çıkardı.

İstihdam Verilerinin Etkisi

10x Research direktörü Markus Thielen, 5 Haziran’da yaptığı açıklamada, “Küçük bir sürpriz oran indirimlerini gerektirebilir; önümüzdeki hafta TÜFE enflasyon raporunu göreceğiz. TÜFE [yıl bazında] %3.3 veya daha az olursa, muhtemelen Bitcoin’i yeni zirvelere taşıyacaktır” dedi.

Veriler belirgin bir model gösterse de, Thielen istihdam raporunun kripto piyasasındaki düşüş üzerinde doğrudan bir etkisi olmadığını düşünüyor. Cointelegraph tarafından görülen 7 Haziran raporunda, “Kripto, belirleyici bir katalizör olmadan Cuma günü sonunda satıldı,” diyerek karışık verilere dikkat çekti:

“ABD istihdam istatistikleri karışıktı; iş yaratma sayısı bizi şaşırttı, hatta işsizlik oranı %4.0’a yükseldiğinde bile. Bu kesinlikle daha fazla yarı zamanlı çalışandan kaynaklanıyordu” dedi.

Piyasa Performansı ve Gelecek Görünümü

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, ülke genelinde istihdamın Mayıs ayında 272,000 arttığını, işsizlik oranının ise %0.1 düştüğünü bildirdi. Kripto CEO’su, önemli “destek seviyeleri korunursa, yakında yükselişin devamını görmeliyiz” diye açıklık getirdi.


Bu İlginizi Çekebilir: Bitfinex: Bitcoin Boğa Piyasası 2024’te Zirve Yapabilir


Son 24 saatte, Bitcoin %1.99 düşüşle $69,410’a geri döndü. CoinMarketCap verilerine göre, Ethereum %3.22 düştü, altcoinler çok daha büyük kayıplar yaşadı; PEPE %10.54 düştü, Solana %4.89 düştü ve DOGE %7.88 düştü.

Yatırımcı Perspektifleri

Diğer yatırımcılar da piyasanın zirvesinin çok uzakta olduğunu belirterek piyasa düşüşünü bir alım fırsatı olarak kullanmayı önerdiler.

Anonim kripto yatırımcısı Kaleo, 7 Haziran’da yaptığı paylaşımda, “Gerçek boğa piyasası henüz başlamadı” dedi.

Aynı gün, anonim kripto yatırımcısı Jelle, “Hafta sonundan hemen önce küçük bir düşüş; beklediğim gibi değil, ama yine de devam ediyoruz” dedi.

Jelle ayrıca, “Hızlı bir geri dönüş ticareti için bazı düşüşlerden alım yaptım” diye ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

ABD İstihdam Verileri Sonrası Kripto Piyasasında Düşüş!” te bir düşünce

  1. Pingback: Analistler Uyarıyor: Bitcoin'i Bu Hafta En Çok Bu Etkileyecek! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir