Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.283
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.283
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

ABD, El Konulan Kriptoları ‘Parasal Olmayan Mülkiyet’ Olarak Sınıflandıracak

ABD, El Konulan Kriptoları 'Parasal Olmayan Mülkiyet' Olarak Sınıflandıracak

Federal Muhasebe Standartları Danışma Kurulu (FASAB), el konulan kripto varlıkların “parasal olmayan mülk” olarak sınıflandırılması gerektiğini duyurdu. Buna karşın, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) parasal araçlar olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. FASAB, kripto para birimlerinin “genellikle tüm parasal özelliklere sahip olmadığını” ve “bir hesap birimi, değişim aracı veya değer deposu olarak etkili olmadıklarını” savunuyor.

Kripto Varlıklar İçin Yeni Muhasebe Standartları

FASAB, el konulan dijital varlıkların muhasebeleştirilmesi ve raporlanmasına dair standartları netleştirmek amacıyla Cuma günü bir Teknik Bülten yayımladı. ABD hükümeti adına muhasebe standartlarını geliştirme ve yayımlama sorumluluğunu taşıyan FASAB, bu bültende CBDC‘lerin “devlet destekli paranın resmi dijital biçimleri” olarak kabul edildiğini vurguladı ve şu açıklamayı yaptı:

“Merkez bankası dijital para birimleri parasal araçlar olarak ele alınmalı, diğer tüm dijital varlıklar ise parasal olmayan mülk olarak değerlendirilmelidir.”

FASAB’a göre bu kapsam, kripto varlıklar, kripto para birimleri, stablecoinler, Nitelikli Fikri Tapular (NFT’ler), güvenlik tokenleri ve gizlilik paralarını içeriyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Ethereum İşlem Ücretlerinde Düşüş

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir