Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.128
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.128
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ABD, DeFi Üzerindeki Yasa Dışı Finansı Araştırıyor

ABD DeFi

ABD Hazine Bakanlığı, merkezi olmayan finansın (DeFi) suç amaçlı kullanımının analiz edilmesi için bir risk değerlendirmesi yayınlamayı planlıyor. Terörün Finansmanı ve Mali Suçlardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Elizabeth Rosenberg, DeFi hizmetlerinin ve sanal varlık ekosisteminin diğer unsurlarının yasa dışı aktörler tarafından suç faaliyetlerini gizlemek ve gelirlerini aklamak için etkili bir araç olduğunu belirtti.

Sanal varlıkların suç amaçlı kullanımının giderek artması nedeniyle, sektörün genellikle düzenlemelere ve mali suçlara uyumu sonradan düşündüğünü söyleyen ABD Bakan Yardımcısı Rosenberg, bu durumun DeFi hizmetleri veya diğer sanal varlık ekosistemi unsurları için bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Rosenberg, DeFi’nin, Kuzey Kore’nin yasadışı nükleer ve balistik füze programlarını finanse etmek için mikserler ve diğer sanal varlık hizmeti sağlayıcıları aracılığıyla kötü kazanılan fonlarını aklayan gruplar gibi suç örgütlerinin faaliyetlerinde kullanıldığını söyledi. Ayrıca, fidye yazılımı saldırıları gerçekleştiren ve yüz milyonlarca dolar değerinde sanal varlık çalan gruplar da bu sektörde faaliyet gösteriyor.

ABD Hazine Bakanlığı’nın DeFi’nin suç amaçlı kullanımına ilişkin risk değerlendirmesi yayınlayacak olması, sektörde düzenleme tartışmalarının yeniden gündeme gelmesine neden olabilmekte. Bu durum, DeFi’ye yönelik düzenlemelerin artması ve suç amaçlı kullanımının önlenmesi için yeni tedbirlerin alınmasına yol açabilmekte.

Ancak, DeFi’nin temel özelliklerinden biri olan merkezi olmayan yapı, düzenlemelerin uygulanmasını zorlaştırabilmekte. Bu nedenle, DeFi’ye yönelik düzenlemelerin nasıl uygulanacağı ve hangi tedbirlerin alınacağı, sektördeki oyuncular ve düzenleyici kurumlar arasında ciddi tartışmalara neden olabilmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version