Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.810
% 0.27
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.810
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

ABD Başkanlık Seçimlerinde Gündem Kripto Para

Biden Trump Başkanlık Seçim ABD

Bu ABD başkanlık yarışında, kripto paralar önemli bir politika konusu olarak ilk kez öne çıktı; sektör, Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump’ın Perşembe günkü tartışmada kripto paraları gündeme getirme olasılığına karşı lobi yapıyor (ve hazırlanıyor).

Bu amaçla, bir kripto savunuculuk grubu olan Stand With Crypto, CNN sunucularını Bitcoin’i tartışma konusu yapmaya ikna etmek için çevrimiçi bir mektup yazma kampanyası başlattı. Çarşamba günü bir sözcünün bildirdiğine göre, kulübün yaklaşık 2.300 üyesi bu konuda bir “kripto sorusu talep eden” notlar imzalayıp e-posta ile gönderdi.

İlginizi Çekebilir: Julian Assange Masraflarını Bitcoin Bağışıyla Karşıladı

Stand With Crypto sözcüsü Sabrina Siddiqui, CoinDesk’e yaptığı açıklamada, “CNN’nin Amerikalılara başkan adaylarının bu önemli ekonomik konuda nerede durduğunu bilmeleri için bu fırsatı kaçırması büyük bir eksiklik olur” dedi. Sözcü, 9:00 PM EDT (01:00 UTC) saatlerinde gerçekleşecek etkinliğin yapılacağı Georgia’da grubun üye sayısının, 2020’deki önceki yarışmalar arasındaki farkı çoktan aştığını belirtti.

Stand With Crypto’nun standart mektubunda, “Başkan adaylarına bu dönüşüm yaratan teknoloji hakkında görüşlerini belirtme fırsatı vermek, seçmenleri eğitmek ve Amerikan kripto sahiplerinin bilinçli bir oy kullanmalarına yardımcı olmak için büyük bir adım olacaktır” denildi.

Sektör, Biden’ın dijital varlıklar konusundaki sicilinin farkında; yapmaları gereken tek şey, onun yürütme emirlerine, Beyaz Saray açıklamalarına ve atadığı ABD makamlarının—ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da dahil—eylemlerine bakmak. Trump’ın hükümeti kripto paralarda kayda değer bir faaliyet göstermemişti ve önceki şüpheciliği son zamanlarda teknolojiye oldukça olumlu bir destek vermeye dönüştü.

İlginizi Çekebilir: World Chain ve Alchemy: Web3 Geliştiricileri İçin Yeni Ortaklık

Blockchain Association CEO’su Kristin Smith, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, “Başkanlık politikasının en büyük sahnesinde kriptonun olası bir konu olarak tartışılıyor olması harika—ve sektörün değerini ulusal politik tartışmaya iletmede ne kadar ilerleme kaydettiğinin bir göstergesi” dedi. “Kripto sektörü ve artan kullanıcı tabanı, adayların dijital varlıklar konusundaki yaklaşımları üzerine sürekli bir tartışma için sabırsızlanıyor ve bu seçimin önemli bir konusu haline gelmiş olmasından dolayı heyecanlılar.”

Biden’ın madencileri vergilendirme çabalarından ve hükümetin CBDC’lere müdahalesinden kendini ayırmak isteyen Trump, ABD kripto madenciliğinin açık sözlü bir savunucusu ve ABD’nin bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) başlatmasına karşı çıkmıştı.

DeFi Education Fund sözcüsü, “Adayların sadece dijital varlıkları nasıl düzenleyeceklerini değil, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde inovasyonu engellemeyen sorumlu düzenlemeleri nasıl oluşturacaklarını tartışmaları gerektiğini fark etmelerinden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir