Avrupa Parlamentosunun bugün kripto varlıklar için yeni bir düzenleyici çerçeve için oy kullanacağı bildirildi. Endüstri katılımcıları, mevcut tasarının, Avrupa’da Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere büyük kripto paraları yasaklama potansiyeli taşıdığını düşünüyor.
Avrupa Birliği sınırları içinde ihraç edilen ve ticareti yapılan kripto varlıklar, MiCa adlı yasanın son taslağına göre, “minimum çevresel sürdürülebilirlik standartlarına tabi olacak ve bu gerekliliklere uyumu sağlamak için aşamalı bir dağıtım planı oluşturulacak”. Ekonomik ve Parasal İşler Komisyonunun bugün ilgili tasarıyı oylaması bekleniyor.
Tasarıda geçen asgari sürdürülebilirliğe ve kullanıma sunma gereksinimler şeklindeki ifadeler, Bitcoin ve Ethereum gibi bir “iş ispatı” konsensüs mekanizması üzerinde çalışan kripto para birimlerinin kullanımını kısıtlamak veya yasaklamak için yapılan son dakika değişiklikler olarak yorumlanıyor.
İş ispatı, Bitcoin Blockchain’i yöneten ana fikir birliği mekanizmalarından biridir. Bitcoin madencileri, Blockchain’i güvence altına alan ve işleyen ağa bilgisayar gücüne katkıda bulunur ve katkılarından dolayı Bitcoin ile ödüllendirilir.
Almanya’nın Hıristiyan Demokrat Partisi’nden AB parlamenter ve kripto uzmanı Stefan Berger daha önceki taslağın bir iş ispatı protokolü konseptinden bahsetmediğini söyledi.
Güncellenen yasa taslağının daha sert maddeler içerdiği görülürken piyasa katılımcıları Bitcoin’in fiilen yasaklanıp yasaklanmayacağı konusunda fikirlerini beyan ettiler.
Ledger CEO’su Pascal Gaulthier, Twitter hesabı üzerinden Avrupa’da Bitcoin yasağına karşı olduklarını belirtirken Bitcoin savunucularının Avrupa Parlamentosu üyelerine ulaşarak bu konudaki rahatsızlıklarını dile getirmelerini istedi.
Kripto para cüzdan şirketi Unstoppable Finance’in strateji başkanı Patrick Hansen ise Bitcoin’in iş ispatı modelinden çıkışının mümkün olmadığını dile getirirken bu yönde bir düzenlemenin kabul edilmesinin Bitcoin’i olumsuz etkileyeceği görüşünü paylaştı.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.